Goede punten voor de jeugdwerking van KVM

Goede punten voor de jeugdwerking van KVM
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen heeft nog steeds een uitstekende jeugdopleiding. Die conclusie valt te trekken uit de Dexia Foot Pass, een kritische doorlichting van de jeugdopleidingen van de eerste- en tweedeklassers.
 
De Dexia Foot Pass is een op professionele leest geschoeide audit die aan de hand van een forse lijst criteria de jeugdopleidingen van de bewuste ploegen onder de loupe neemt. Zo worden bijvoorbeeld het beleid, de structuur en de opleiding zelf onderzocht, net als de communicatie, de scouting, de accomodatie en de doorstroming richting eerste elftal.
 
Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen een “professionele jeugdopleiding” (vooral eersteklassers) en een “nationale jeugdopleiding” (vooral tweedeklassers). KV Mechelen toonde zich ambitieus en liet zich quoteren als “professionele jeugdopleiding”. Met resultaat: de club kreeg een opbeurend rapport, geschraagd door een aantal fraaie complimenten. Malinwa hoeft wat haar jeugdwerking betreft nauwelijks onder te doen voor gereputeerde eersteklassers, zo blijkt.
 
Het rapport bedacht KV Mechelen tevens met degelijk onderbouwd advies. Die goede raad zal ter harte genomen worden door jeugdcoördinator Zivica Kanacki en het jeugdbestuur, dat de laatste maanden opmerkelijke inspanningen deed om tot een nieuw elan te komen.
 
Dat de inspanningen van spelers, technische staf, bestuur en vrijwilligers lonen, blijkt overigens ook uit de eindklassementen van het seizoen 2005-2006. Vier teams werden kampioen in hun reeks. Dat het hier geen uitschieters betreft, bewijst het algemene klassement dat opgemaakt werd aan het einde van de competitie. In die rangschikking werden alle resultaten van alle jeugdploegen in kaart gebracht. KV Mechelen eindigde op een knappe tweede plaats, na RAEC Bergen.
 
KV Mechelen is erg trots op de positieve quotering van de Dexia Foot Pass en de tweede plaats in het algemene eindklassement van vorig seizoen. De club zal ook in de toekomst consequent energie blijven steken in een professionele, kwaliteitsvolle en hedendaagse jeugdopleiding. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties