Brazilië imponeert niet, maar wint wel

Kristof Blomme

Brazilië heeft ook de tweede partij op het WK winnend afgesloten. Australië werd met 2-0 verslagen. Adriano zorgde kort na de rust voor de openingstreffer. In de slotfase legde invaller Fred de eindstand vast. Ook Australië had nochtans voldoende kansen om te scoren.

Voor aanvang van de wedstrijd was Brazilië uiteraard de grote favoriet. Nochtans was daar op het veld weinig van te merken. Na drie minuten legde Ronaldo af voor Kaka, die naast trapte. Even later mocht Viduka aan de overkant afdrukken. Dida had geen problemen met het schot. Australië kon de Zuid-Amerikanen goed opvangen en dat leidde tot weinig mogelijkheden. Tien minuten voor de pauze vond Kaka Ronaldo in het strafschopgebied, maar de gecontesteerde aanvaller schoot lullig naast de bal. Vlak voor de pauze vond ook Adriano zijn spitsbroeder. Nu trapte Ronaldo hard naast.

Drie minuten na de pauze kwam Brazilië meteen op voorsprong. Ronaldo kreeg het leer bij Adriano, die laag met links binnen trapte. Australië bleef wel in de kansen geloven en dat leidde tot enkele grote mogelijkheden. Dida ging compleet de mist in op een hoge bal, maar invaller Kewell schoot de wenkende kans over. Twintig minuten voor tijd trapte Kaka op doel. Nu stond Schwarzer op de goede plaats. Een kwartier voor tijd kwam Robinho op het veld en hij zorgde meteen voor actie. Hij kon twee keer uithalen, maar evenveel keer stond Schwarzer in de weg.

Tien minuten voor tijd haalde Bresciano knap uit met een volley. Dida pareerde zijn schot. Even later werd een hoekschop van Ronaldinho door Kaka op de dwarsligger gekopt. Bijna zorgde kapitein Viduka voor de verrassing. Eerst kopte hij een vrije trap van Bresciano net naast. Nadien kwam hij oog in oog met Dida, maar de bal belandde op het dak van het doel. In de slotminuut werd het nog 2-0. Nadat Robinho op de paal vlamde zorgde Fred, die net was ingevallen, voor de beslissing. Brazilië is geplaatst, terwijl Australië nog een punt moet pakken tegen Kroatië.