Frankrijk kan opnieuw niet winnen

Thomas Dubois

Frankrijk is er opnieuw niet in geslaagd om te winnen op een WK. Het speelde 1-1 gelijk tegen Zuid-Korea. Frankrijk kwam al vroeg op voorsprong via Henry. Frankrijk controleerde maar kreeg toch een tegentreffer tien minuten voor tijd. Met nog één wedstrijd te gaan zijn de Fransen nog lang niet zeker van de volgende ronde.

Frankrijk begon het beste aan de wedstrijd en zette meteen druk. Dat resulteerde al na zes minuten in een eerste mogelijkheid, het schot van Wiltord werd echter afgeblokt. Het was slechts uitstel want twee minuten later stond het eerste doelpunt toch op het bord. Opnieuw werd een schot van Wiltord afgeblokt. Onvoldoende want de bal kwam bij Henry die niet twijfelde en scoorde. Het was acht jaar geleden dat de Fransen nog eens scoorden op een WK.

De voorsprong was een dooddoener voor de wedstrijd. De Fransen konden van nu af aan controleren en er af en toe eens uitkomen via Henry. De grootste kans voor de Fransen kwam er na een halfuur. Na een hoekschop kopt Vieira staalhard naar doel, de doelman redt nog miraculeus maar de bal bleek achter de lijn te zijn. Hier werd Frankrijk tekort gedaan. Zuid-Korea kon er amper uitkomen en het enige gevaar van de eerste helft kwam tot stand via een vrije trap die er maar net naast ging. 1-0 is alvast de ruststand.

De tweede helft kwam heel traag op gang. Zuid-Korea wou wel iets doen maar dat lukte niet. Aan de overkant waren er schampere pogingen maar van echt gevaar kon je niet spreken. Even was er opschudding toen Sagnol een penalty claimde nadat Sagnol z’n schot zag afgeblokt worden op een Koreaans hand, de scheidsrechter zag er geen graten in. Een kwartier voor tijd kon Malouda op doel trappen, zijn schot ging een half metertje over.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Zuid-Korea toch wat meer overwicht, maar pas tien minuten voor tijd was er een kans voor linksachter Lee, Barthez pakte makkelijk. Nog geen tien seconden later stond het dan toch plots gelijk. Park profiteerde van de tweede kans van de wedstrijd en kon de bal in doel deviëren. Frankrijk reageerde meteen via Vieira die op aangeven van Ribery hoog overschoot. Henry kreeg een uitstekende kans maar miste de uitgelezen kans. Zidane kreeg nog een gele kaart, z’n tweede van het toernooi. Als Frankrijk zich niet kan kwalificeren voor de volgende ronde heeft Zidane z’n laatste minuten gespeeld.