Gemiste strafschop breekt Kroatië zuur op

Kristof Blomme

Japan en Kroatië zijn er niet in geslaagd afstand te nemen van elkaar. De match eindigde zoals hij begonnen was, 0-0. De beste kansen waren voor de Kroaten, maar Srna miste ondermeer een elfmeter.

Japan en Kroatië moesten de drie punten pakken, nadat ze op de vorige speeldag de boot in gingen. De match begon goed met kansen aan beide kanten. Eerst besloot Kranjcar van ver op Kawaguchi. Aan de overkant vond Kaji zijn maat Ogasawara, maar hij faalde. Halfweg de eerste helft kreeg Kroatië de kans om de score te openen. Prso werd in het strafschopgebied neergehaald door Miyamoto. Srna trapte de elfmeter naar de linkerbenedenhoek, maar Kawaguchi redde knap. De daaropvolgende hoekschop werd door Kranjcar in het zijnet gekopt.

Na een halfuur probeerde Kranjcar het van ver. Het schot van de middenvelder raakte echter de lat. Even later was Ogasawara gevaarlijk aan de overkant, maar Pletikosa stond op de goede plaats. Op de tegenaanval vond opnieuw Kranjcar Klasnic. Zijn schot verdween voorlangs. Bijna kreeg doelman Kawaguchi het schaamrood op de wangen toen hij een terugspeelbal niet onder controle kreeg. Tot zijn opluchting zag hij de bal naast zijn kooi verdwijnen.

Na de pauze bleef het spel goed op en neer gaan, maar de kansen werden schaarser. Na vijf minuten kreeg Yanagisawa toch een levensgrote kans op de 1-0. Na een goeie actie van Kaji miste de aanvaller onbegrijpelijk voor een leeg doel. Aan de overkant besloot Klasnic op de Japanse doelman en kon Kranjcar net niet bij een voorzet van Prso.

Ook Babic, die voor de rest onzichtbaar was, zette nog een actie op, maar zijn schot met rechts hobbelde naast. Aan de overkant werden pogingen van Tamada en Alex weggewerkt voor enkele aanstormende Japanners. Op het einde kon invaller Olic de compleet vrijstaande Klasnic niet bereiken, waardoor de brilscore op het bord bleef staan. Ivan Bosnjak, de aanwinst van Racing Genk, mocht vijf minuten voor het einde invallen.