Alles of niets voor Frankrijk

Thomas Dubois
| 0 reacties
Alles of niets voor Frankrijk
Foto: © SC

Vandaag valt het doek over de poules. Vanaf morgen begint het serieuze werk. Vooraleer we daar aan kunnen beginnen moeten er nog vier wedstrijden gespeeld worden. En in groep G belooft het alvast spannend te worden. Er zijn nog drie ploegen die aanspraak kunnen maken op de volgende ronde. Zwitserland en Zuid-Korea delen de eerste positie met vier punten, Zwitserland heeft momenteel het beste doelpuntensaldo en is virtueel groepswinnaar. Frankrijk staat derdes met twee punten. Togo is uitgeschakeld met  nul punten. Frankrijk heeft wellicht de makkelijkste opdracht tegen Togo. Al is dat geen zekerheid want de Fransen gaven in hun eerste twee wedstrijden een ongeïnspireerde, uitgedoofde indruk. Bij winst zijn ze zeker van de volgende ronde.
 
Zuid-Korea neemt het op tegen Zwitserland. De winnaar van dat duel is sowieso geplaatst en groepswinnaar. De verliezer moet hopen dat Frankrijk niet wint tegen Togo. Als Frankrijk niet wint tegen Togo is een gelijkspel voldoende voor beide ploegen. Zwitserland is dan groepswinnaar.
 
In groep H steekt Spanje er met kop en schouders bovenuit. Spanje won tegen zowel Oekraïne en Tunesië en mag in het laatste duel tegen Saoudi-Arabië geen problemen hebben met de Arabieren. Als de Arabieren met grote cijfers winnen dan is er nog een kleine kans op kwalificatie. Het moet dan namelijk met twee doelpunten meer winnen dan dat Tunesië wint tegen Oekraïne.
 
Oekraïne heeft sowieso de touwtjes in eigen handen. Het Oostblokland heeft genoeg aan een gelijkspel om de volgende ronde te bereiken. Als het verliest is het sowieso uitgeschakeld. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties