Oekraïne wint van Tunesië na slechtste wedstrijd

Bart Hermans

Oekraïne is geplaatst voor de achtste finales na een zeer slechte wedstrijd. Ze wonnen met 1-0 tegen hun rechtstreekse concurrent Tunesië. Het was een onterecht gefloten strafschop voor Sjevtsjenko die het enige doelpunt van de wedstrijd opleverde. Dankzij deze zege werd Oekraïne achter Spanje tweede in groep H.

Er was maar een hoogtepunt in de hele eerste helft en dat was de tweede gele kaart voor de Tunesiër Jaziri. De Tunesiërs konden enkel doorgaan met een overwinning en die kans werd wel heel klein na die uitsluiting. Het was namelijk de enige spits in de opstelling van bondscoach Lemerre die werd uitgesloten.

Ook in de tweede helft kon Tunesië niet dreigen en was de wedstrijd van zeer slecht kwaliteit. Oekraïne kreeg zelfs nog een strafschop nadat de scheidsrechter een overtreding op Sjevtsjenko zag in de zestien. Uit de beelden bleek dat er niets aan de hand was. De nieuwe spits van Chelsea liet dit niet aan zijn hart komen en trapte zijn vaderland naar de volgende ronde. Dit was tot hiertoe de slechtste wedstrijd van heel het tornooi.

In de volgende ronde wacht een wedstrijd tegen de groepswinnaar van Groep G voor de Oekraïners. Ze zullen vanavond om 22h45 hun tegenstander weten.