Zwak Brazilië naar kwartfinale

Zwak Brazilië naar kwartfinale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brazilië heeft zich na een weinig indrukwekkende vertoning geplaatst voor de kwartfinale van het WK. Ghana speelde te overhaast om het de wereldkampioen lastig te maken. Ronaldo scoorde zijn vijftiende WK-treffer, en is nu alleen WK-topschutter aller tijden.

Brazilië was uiteraard torenhoog favoriet voor de zege, en zette die ambitie al na vijf minuten kracht bij. Ronaldo kwam alleen voor Kingson, haalde zijn beruchte schaar boven en scoorde zijn derde doelpunt op dit WK. Even later wilde Adriano hetzelfde doen, maar hij toonde dat hij niet een trapje lager in de hiërarchie staat dan zijn spitsbroeder, en raakte niet voorbij de goed uitgekomen doelman. Ghana speelde redelijk mee, vooral omdat Brazilië zijn normaal niveau niet haalde. De combinaties van de Afrikanen liepen redelijk, maar de laatste pass ging net verkeerd, of het schot was te zwak. Vlak voor rust kon Adriano dan toch een lage voorzet binnenglijden. Boeken dicht voor Ghana, de traditie werd voortgezet. Nog nooit immers verloor Brazilië van een Afrikaanse ploeg.

Na de rust bleef de seleçao spelen als een slappe pudding, wat leidde tot heel wat fluitconcerten uit het publiek. Ghana probeerde uit alle macht, en vuurde heel wat schoten af op het doel van Dida: liefst 18, waarvan 7 tussen de palen. De doelwachter van AC Milan moest echter nooit het onderste uit de kan halen. Ofwel gingen de ballen huizenhoog over, ofwel kwamen ze netjes in het midden van de goal. Een contrast met zijn collega aan de overkant. Die kreeg uiteindelijk nog scherpe aanvallen van Ronaldo, een eigen verdediger, Ricardinho, Cafu en Adriano te verduren. Enkele minuten voor tijd was het dan ook zover. Ze Roberto glipte door de buitenspelval, Kingson kwam uit, maar de middenvelder prikte het leer voorbij de ongelukkige Ghanees.

Ghana kwam niet meer aan een verdiend goaltje, Brazilië gaat eenvoudig door. In de kwartfinales wacht Spanje of Frankrijk, en dan zullen Ronaldo en co uit een ander vaatje tappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties