Jonge Duivels gaan ten onder tegen gastland

Philippe Crols

Onze jonge Rode Duivels hebben vanavond in Polen op het Ek voor spelers onder 19 jaar hun tweede wedstrijd verloren. Gastland Polen was met 4-1 te sterk. Nu zal dus in de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk de kwalificatie voor de halve finale moeten worden afgedwongen.

De jonge Duivels waren bij winst tegen het gastland dus zeker geweest van de halve finales, maar het liep dus even anders. Polen speelde met het mes tussen de tanden. Het feit dat ze de openingspartij verloren hadden van de Oostenrijkers was daar allicht niet vreemd aan. Man van de match was zonder twijfel de Pool Dawid Janczyk. De 18-jarige scoorde drie van de vier Poolse doelpunten en velde daarmee het verdict voor de Rode Duivels. Een eerste keer trof de speler van Legia Warschau raak na elf minuten spelen. Voor zijn tweede doelpunt koos hij het ideale moment. Vlak voor rust namelijk. Het doelpunt zelf mocht ook best gezien worden. De Belgen moesten met een 2-0-achterstand de rust in.

Op het uur was het dan vervolgens helemaal over en sluiten voor de troepen van Van Geersom. Janczyk vond voor de derde maal deze wedstrijd de weg naar het Belgische doel. Davino Verhulst kon zich zo voor een derde maal in de partij omdraaien. Niet zo gek veel later leek België zich toch nog iet of wat terug in de partij te knokken. Nadat hij eerder al twee maal in de openingsmatch had gescoord gaf Lamah zijn team nog een sprankeltje hoop. Toch bleek dat slechts ijdele hoop te zijn, want het was niet België, maar in tegendeel Polen dat nog eens wist te scoren. In de absoulute slotfase legde Marciniak de 4-1-eindstand vast. Een bittere pil voor onze jonge Duivels.

Toch is er nog verre van iets verloren. In groep A heeft namelijk elke ploeg drie punten, want Tsjechië won van Oostenrijk met 3-1. Dat wil dus zeggen dat de laatste speelronde, die zondag op het programma staat, alles zal bepalen. België geeft dan Oostenrijk partij en de Tsjechen nemen het op tegen de Polen.