Nieuw gezicht op de Bosuil is oude bekende

Joeri De Ren
| 0 reacties
Nieuw gezicht op de Bosuil is oude bekende
Foto: © SC

Antwerp heeft vandaag zijn nieuwe transfer bekend gemaakt.  Samen met het webteam van R.A.F.C. waren we aanwezig op het veld van het Bloso Sportcentrum in het Brasschaatse Peerdsbos alwaar Paul Bistiaux de speler van Zaventem naartoe voerde om hem aan de groep voor te stellen.  

Het betreft Kirk Hilton en dus een oude bekende van de Bosuil.  In het seizoen 1999-2000 speelde de Engelse linksvoetige back reeds een jaartje voor de Roodwitten.  Hij werd toen uitgeleend door Manchester United.  Bij zijn terugkeer kon hij nooit een echte basisstek veroveren als Mancunian en daarop werd hij door de club uitgeleend aan Livingston.  Via Blackpool, Halifax, Cleveland en Altrincham kwam hij uiteindelijk na een periode van blessureleed terug bij Manchester terecht.  Zijn oude club - waar hij als jeugdspeler in 1997 tekende - liet de speler meetrainen en begeleidde hem ook medisch.  Zijn terugkeer naar de top van het voetbal zou ook nu weer via de Bosuil kunnen verlopen. 

Het is niet bekend voor hoe lang de speler tekende bij R. Antwerp F.C., maar het staat vast dat dit minimum voor één seizoen is.  De speler zelf verkondigde aan iedereen dat hij blij was terug te zijn - ook al kent hij niemand meer binnen de spelerskern.  Opmerkelijk was de uitspraak van de speler dat hij enkel de promotie kan aanvaarden als goed resultaat en dat alle andere resultaten eenvoudigweg een mislukking zouden zijn.   

Met deze transfer onderstreept Antwerp nogmaals zijn ambities naar volgend seizoen toe, waarbij de Engelse roots een zeer prominente rol lijken te gaan spelen.  Het bestuur zet duidelijk ook de politiek door van het aantrekken van 'herkenbare' gezichten en spelers waarmee de supporter zich kan identificeren. [ST]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties