Roeselare met gemak door

Het Europese avontuur van KSV Roeselare krijgt een vervolg in de tweede voorronde van de Uefa-beker. De mannen van Dirk Geeraerd namen met gemak afstand van de Macedoniërs van Vardar Skopje, die op geen enkel moment de indruk gaven de betere te zijn. De 5-1 cijfers spreken dan ook voor zich.

Roeselare begon met z’n type-elftal aan de wedstrijd, dat wil zeggen met Malki en Dufoor in de spits. Biebauw begon nog steeds in doel, eerste doelman Sierens revalideert verder na z’n blessure. Roeselare begon het best aan de wedstrijd. Als een duiveltje uit een doosje kwam Malki voor z’n man en hij zette Schiervelde al vlug in vuur en vlam. Roeselare speelde goed en compact en ving de stoten van Vardar Skopje goed op. Een schot van Naumov kon de thuisdoelman even bedreigen, maar daar bleef het ook bij.

Integendeel, na 20 minuten werd de score al verdubbeld. Een fraai schot van op afstand van Dufoor deed de netten trilde en bezorgde Roeselare een geruststellende 2-0 voorsprong. De strenge regels van de Uefa zorgden ervoor dat het stadion slechts voor de helft gevuld mocht worden. De supporters van Roeselare lieten het niet aan hun hart komen en zorgden voor een aangename zomerse sfeer. Die sfeer werd even voor het halfuur even opgelaaid toen Dufoor een tweede keer kon scoren. Op aangeven van Smits zorgde hij voor de 3-0 ruststand.

Na de rust wisselde Vardar van doelman, even leek er opnieuw een heel klein sprankeltje hoop toen Wandair de 3-1 scoorde. Het was zeker niet de eerste kans voor de Macedoniërs. De ploeg kreeg heel wat kansen maar kon ze nooit omzetten in doelpunten. Biebauw speelde wel een voortreffelijke wedstrijd. Roeselare liet het niet aan z’n hart komen en voetbalde rustig verder. Toen Brankovic Malki neerhaalde in de zestien zag die prompt de rode kaart. Vanderbiest zette de strafschop feilloos om. Wanneer Dufoor even later nog de 5-1 van dichtbij kon binnen trappen was de wedstrijd volledig gespeeld. Meteen een hattrick voor de speler. Ondanks een paar pogingen aan beide kanten bleef de stand steken op 5-1.

Roeselare toonde zich over twee wedstrijden duidelijk de betere van Vardar Skopje en mag zich gaan opmaken voor de volgende voorronde van de Uefa-beker. Straks al wordt er geloot voor die volgende ronde, ook Club Brugge komt hierbij in actie. Beide clubs kunnen elkaar wel niet treffen. [AN]