Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 5
Stadion: Luminus Arena
Dodelijk efficiënt Union bekert verder

Vanavond werd in Millen de bekerwedstrijd tussen KSK Tongeren HM en Union SG afgewerkt. Op een enorm slechte en doorweekte grasmat toonde de tweede klasser zich na rust dodelijk efficiënt. Een afwachtend Union won uiteindelijk met 0-4 cijfers.

De thuisploeg nam onmiddelijk de wedstrijd in handen, maar het waren wel de bezoekers die als eerste konden scoren. Na een snelle tegenaanval was het Tankary die na acht minuten de score kon openen. Tongeren was niet aangeslagen en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Union trok zich diep terug en beperkte zich tot verdedigen. Hierdoor was de speelruimte op het zo al kleine veld heel beperkt, waardoor er amper openingen gecreëerd werden door de thuisploeg. De Limburgers waren doorlopend in balbezit, maar tot echte kansen kwam het niet.

Na rust hetzelfde spelbeeld, met veelvuldig balbezit voor Tongeren, al begon Union wel steeds meer te dreigen op de counter. In de 68ste minuut kwam Union gevleid op 0-2, een licht toegekende vrije trap belandde voor de voeten van Glouftsis, die zijn team op rozen zette. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg bijna terug in de wedstrijd, Vanderelst slaagde er echter nog in om de bal, twee meter voor het lege doel, over te schieten. In de tegenaanval toonde opnieuw Glouftsis hoe het wèl moet: 0-3. In de slotminuten liep invaller Goumotsios nog tegen een domme rode kaart op door een reactie op Mellemans en zorgde Dog nog voor de 0-4.

Union toonde zich een stugge ploeg en met de wetenschap dat ze nog een paar spelers misten, ziet het ernaar uit dat de ploeg een probleemloos seizoen gaat door maken. Tongeren liep tegen zijn eerste nederlaag in een maand op en kan zich deze week opnieuw opladen voor de eerste competitiematch tegen Franc Borains.