Kan Antwerp over Ronse walsen ?

Joeri De Ren
| 0 reacties
Kan Antwerp over Ronse walsen ?
Foto: © SC

KSK Ronse kende geen al te beste eerste periode tot op de dag van vandaag. Na een redelijke start met twee gelijke spelen werd er enkel nog verloren. Tegen eerste periodekampioen Dender werd er zelfs verloren met 6-0. De club scoorde nog maar vier doelpunten en kreeg er reeds 18 tegen. Met zulke cijfers zal het niemand verbazen dat Ronse troosteloos de rode lantaarn draagt. De club kende ene woelig tussenseizoen met berichten van faillissement, geldnood, ... Het bestuur werkte in moeilijke omstandigheden voort en wist toch een ploeg samen te stellen. Scoren blijft een zwak punt en nu valt dus ook spits Omar Mussa af alvorens die van betekenis heeft kunnen zijn. Ronse dient dringend te leren de 0 te houden en dan ook nog eens te scoren. Iedereen verwacht dat ze op Antwerp een dam zullen opwerpen om de Antwerpse Tsunami op doel af te remmen. Kortrijk bewees vorige week nog dat dit tot een punt leiden kan, en mits wat geluk zelfs tot winst. Natuurlijk is de verdediging van Kortrijk in deze competitie nog 'maar' 10 maal gepasseerd en niet 18 maal.

Antwerp is dan weer teleurgesteld omwille van het puntenverlies vorige week. Niet alleen verloren ze zo hun Mechelse bonus, maar moesten ze ook definitief de eerste periodetitel aan Dender laten en de kloof verder zien vergroten. Antwerp dient gewoonweg te winnen van Ronse en verder te bouwen aan de weg naar de titel die ze begin dit seizoen reeds voorop stelden. Antwerp dient Evans te missen door schorsing. De meest gehoorde bedenking is of Antwerp nog met drie spitsen zou spelen. Dit seizoen bewezen Olguin en Campbell een ijzersterk duo te zijn wanneer ze samen speelden zonder Dong. Er was dan ook meer présence op het middenveld met een mannetje meer. Nu Dong al wekenlang achter zijn beste vorm zoekt en met de komst van Gibson naar de Bosuil vragen velen zich af of de Chinees zijn plek niet zal dienen af te staan ten voordele van een extra middenvelder. Met het bekertreffen tegen Lokeren voor de deur wil de Bosuil zich nog eens extra tonen om zo de massa naar het stadion te lokken voor de krachtmeting met een eersteklasser.

Ronse kiest uit : Goebeert Gregory, Mathys Bart, Lauwers Gauthier, Buysens Ludovic, Buysens Philippe, De Bruyne Nicolas, Preseaux Christophe, Ayadi Nabil, Krasniqi Halil, Dubart Jonathan, Gustin Antoine, Vervaet Jonas, Synaeghel Yann, Karani Said, Konaté Mohamed, Luc Paul, Lefranc Kevin, Boukhelifa Malik, Bruggeman Tom, Peres Julien, Sylla Norman, Omelianovitch Sergeï, Devuyst Timmy, M. Rochart

Antwerp kiest uit : Kevin Baert, Ahmed Biga, Fraizer Campbell, Mohamed Cisse, Alex Di Gregorio, Fangzhuo Dong, Darron Gibson, Kirk Hilton, Isa Izgi, Luciano Olguin, Predrag Ristovic, Mamam Souleymane, Cedric Tomsin, Alain Van Mieghem, Spencer Verbiest, Gunter Verjans.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties