Reacties na Tienen-KV Mechelen

Bart Hermans
| 0 reacties
Reacties na Tienen-KV Mechelen
Foto: © SC

Bedrukte gezichten in het KV-kamp na afloop van de partij tegen KVK Tienen. De late tegengoal lag velen zwaar op de maag.

Bjorn Vleminckx startte op de bank. Na de rust, toen Malinwa met drie spitsen ging spelen, kwam de blonde aanvaller in. Zijn werkkracht betekende een verrijking voor de ploeg, al leverde één en ander uiteindelijk niets op.

"Ik wil elke wedstrijd winnen. Toch mogen we dit puntenverlies niet dramatiseren. In de tweede helft kenden we wat pech bij de afwerking. We mogen ook de kansen van Tienen voor de rust niet vergeten: de thuisploeg had in de eerste helft de score nog kunnen uitdiepen. Over mijn eigen prestatie ben ik relatief tevreden. Ik denk dat ik bewezen heb een meerwaarde te kunnen betekenen voor dit KV Mechelen. Dat ik op de bank zat, vond ik correct. De trainer hanteerde een logische redenering: 'never change a winning team.' Bovendien had Issame Charaï het aardig gedaan in de match tegen Dessel Sport. De bal lag in mijn kamp: ik moest met mijn invalbeurt bewijzen een basisstek waard te zijn. Hopelijk heb ik de coach overtuigd. Voor de groep is het nu belangrijk om toe te leven naar de bekermatch tegen Germinal Beerschot. We hebben niets te verliezen in die wedstrijd. We moeten proberen om attractief voetbal te brengen en zo ons vel duur verkopen."

Kevin Geudens laakte het povere defensief werk op stilstaande fases.

"Ik denk dat we iets te plat aan de wedstrijd begonnen. De voorsprong van Tienen was dan ook verdiend. Na de rust waren we verplicht om een tandje bij te steken. We zetten goed druk en creëerden verschillende open mogelijkheden. Daaruit puurden we slechts één doelpunt. De late treffer van Tienen kwam als een ijskoude douche. We moeten na deze wedstrijd in de eigen boezem durven kijken. In de eerste helft toonden we ons te weinig agressief in de duels. Het cruciale probleem was echter onze kwetsbaarheid op stilstaande fases. Elke vrije trap en elke hoekschop voor Tienen impliceerde gevaar. Dat zou niet mogen gebeuren – tenslotte beschikken we toch over heel wat gestalte in de ploeg. Heel de groep, mezelf incluis, moet zichzelf op dat vlak kritisch evalueren. Door die fouten verliezen we de partij. Op voetballend gebied zat het in de tweede helft immers wel snor. Tegen Germinal Beerschot moeten we volop de kaart van aanvallend voetbal trekken. Een stunt zou prachtig zijn, maar aan de buitenwereld laten zien dat KV Mechelen springlevend is, vormt de belangrijkste opdracht."
 
Steven De Pauw keerde terug uit blessure. In de loop van de tweede helft kwam hij in voor Bert Dhont.

"Vorige week kon de groep na de wedstrijd zingen en springen in de kleedkamer, deze keer zat iedereen in zak en as. Dat is de harde realiteit van de sport. Het had anders kunnen uitdraaien, maar daar mag je niet te lang bij stilstaan. Dit puntenverlies moet snel vergeten worden. In de plaats daarvan moeten we toeleven naar de bekerpartij tegen Germinal Beerschot. Wat we evenwel niet mogen vergeten, is lessen trekken uit de match tegen Tienen. In de eerste helft misten we scherpte, zeker bij stilstaande fases. Na de rust ontplooiden we ons net als in de voorbije partijen op een dominante manier. We legden onze wil op en voetbalden kansen bij elkaar. Daarvan werd er slechts één afgewerkt, en in de slotfase kregen we vervolgens het deksel op de neus. Spijtig. Het enige lichtpuntje voor mij dit weekend is mijn wederoptreden. Vrijdag had ik een goed gevoel bij de reservenmatch, zondag werd mijn prestatie beloond met een invalbeurt. Ik ben blij dat ik opnieuw fit ben en mee kan knokken voor een plaatsje in de ploeg. Binnen anderhalve week wacht de volgende confrontatie. Tegen Germinal Beerschot zullen we zonder druk spelen. Het resultaat is dan van ondergeschikt belang. Ons doel is om aan iedereen te tonen dat KV Mechelen over een jonge groep beschikt die met lef speelt en voetbal brengt dat fris van de lever is." [AN]
 
 
Reacties van Tiense spelers hebben we niet ontvangen, de website van KVK Tienen wordt op het moment volop vernieuwd en daardoor verschijnt er daar niet zoveel nieuws. 
 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties