Analyse 1ste Provinciale na 8 speelweken

Gentil Dossche
| 0 reacties
1ste Provinciale na 8 speelweken
Foto: © SC

Leider FC Eeklo knalde Petegem in de vernieling en vergat meteen de mindere prestatie van vorige week. Met nog 2 speeldagen te gaan komt het 1ste periodekampioenschap in zicht. Geruststellend is de 2-puntenvoorsprong echter nog niet, met een bezoek aan Brakel en een thuiswedstrijd tegen Appelterre voor de boeg. Zonder groots te spelen blijft Eendracht Appelterre op kousenvoeten bovenaan meedraaien. Serge Beerens ontbond nog eens zijn duivels zodat ook Olsa Brakel in de running blijft. Rekenkundig gezien kunnen ook Sparta Ursel en Kwik Eine nog periodekampioen worden, al lijkt dit gehypothekeerd na hun onderlinge gelijkspel. 

Sluipschutter Filip Cornelis bezorgde SK Lebbeke de overwinning op een diefje na een magere wedstrijd. Sparta Petegem kreeg een draai om de oren van jewelste en is de grote verliezer van het weekend. Een bleek SK Berlare blijft nog wel net in de linker kolom, maar kon opnieuw de verwachtingen niet inlossen. SK Terjoden-Welle won met het kleinste verschil van Kerksken en blijft in het peloton. Eendracht Machelen was een maatje te klein voor Brakel en zakt een paar plaatsen in het klassement. Misschien kunnen zij zondag wel voor de verrassing zorgen bij Appelterre. Eerst eenzaam in de spits en nadien knokkend op het middenveld, uitblinker Jens Verroken zag zijn Rapide Lebbeke verdiend de eerste thuiszege omarmen. Ook voor het eerst dit seizoen scoorde Rapide méér dan 1 doelpunt. 

FC Vrasene
leek op weg naar een verdiend gelijkspel maar werd koud afgemaakt in de slotminuten. Winnen of verliezen met slechts één doelpuntje verschil blijft het motto van de Waaslanders. Klauwaerts Kemzeke kon geen vuist maken en zakt stilaan weg. Eendracht Aalter behaalde een belangrijke thuisoverwinning en dit keer wezen alle kopjes in dezelfde richting. Creativiteit zoek bij FC Kerksken dat amper voor gevaar kon zorgen. Samen met SKDJ Lovendegem torst Kerksken nu de rode lantaarn. Lovendegem was misschien wel de betere ploeg in het duel met Appelterre. Met slechts 4 doelpunten uit 8 wedstrijden ziet de toekomst er echter niet direct rooskleurig uit.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties