Aalter geeft rode lantaarn weg na 2de zege

Gentil Dossche

Eendracht Aalter heeft tegen FC Vrasene zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Meteen werd de rode lantaarn doorgegeven aan Lovendegem.
Nieuwkomer Vrasene kon lange tijd gelijke tred houden met Eendracht Aalter. Pas in de slotminuten moesten de bezoekers buigen. Veel middenveldspel en weinig doelgevaar in de eerste helft. Met een fraaie stiftbal kort na het halfuur trapte Wesley Roman de thuisploeg op voorsprong (34’ 1-0).
In de tweede helft moest Aalter met 10 verder toen Tim Motyka een 2de gele kaart kreeg aangesmeerd. Kenny Raaymakers trapte zijn 7de treffer binnen van op de stip na een op hemzelf gemaakte strafschop (80’ 1-1). Wesley Roman bracht zijn seizoenstotaal op 5 met een fraai kopbaldoelpunt kort voor affluiten (87’ 2-1).
Eendracht Aalter: Baudewijn, Sneppe, Smessaert, De Poorter, Arnauw, Poppe, Motyka, Lippens (60’ De Smet), Gilis, De Croock, Roman
Vrasene: Deck, Maes G, Vanderveken, Penneman, Janssens L, Janssens A, Van Elst, Raaymakers, Neve, De Breucker (65’ Mariman), Verbeke
Doelpunten: 34' Roman (1-0), 80' Raaymakers (1-1), 87' Roman (2-1)