Interview Trienpont: winst was het belangrijkste

Gentil Dossche
| 0 reacties
Trienpont: winst was het belangrijkste
Foto: © SC

Rapide Club Lebbeke haalde oververdiend zijn eerste thuiszege tegen een nooit indruk makend Berlare. Jens Verroken speelde een dijk van een wedstrijd: eerst als diepe spits, daarna centraal op het middenveld. De supporters waardeerden het werk van sterke Jens heel hard want toen trainer Marc Noë hem drie minuten voor tijd zijn applausvervanging gunde lieten ze hun waardering duidelijk blijken.

Is deze eerste zege geen enorme opluchting voor iedereen?

Kevin Trienpont
: Ongelooflijk. Ik denk dat we vanavond een deftig feestje bouwen. De voorbije weken kregen we wel ontzettend veel schouderklopjes voor het goede voetbal dat we brachten maar als het geen punten oplevert heb je daar niets aan. Vandaag was het voetbaltechnisch misschien iets minder maar het enige wat nu telde was het halen van de drie punten. En daar hebben we allemaal ontzettend hard voor geknokt. Ik denk dat niemand deze winst in vraag kan stellen.”

Jullie begonnen ontzettend sterk maar konden die lijn niet vasthouden. Het tegendoelpunt?

KT:
We hadden de wedstrijd helemaal in handen en hadden na dat sterke eerste half uur met meer dan één goal verschil kunnen leiden. En dan valt die tegengoal uit wat niet eens een kans kan worden genoemd. Als de eerste paal beter wordt afgedekt dan kan die bal er nooit in. Die goal sneed ons wel even de adem af maar we konden ons al even snel herpakken. We voelden dat het kon en toen Tim net voor de rust voor een nieuwe voorsprong kon zorgen was dat verdiend.

Na rust kwamen jullie wel onder druk. Nooit gevreesd dat het weer niet zou lukken?

KT:
We wisten dat die druk er zou komen maar iedereen toonde karakter en bleef er voor gaan. Veel hebben we trouwens niet weggegeven. En we bleven jagen op een derde doelpunt. Bijzonder tevreden dat ik mijn goaltje kon meepikken en zo mijn club meer zekerheid kon geven.

Ook een stukje revanche op je niet selectie van de laatste weken?

KT:
Ik had pech uit te vallen met een blessure. Net op het moment dat ik weer fit raakte gingen we winnen op Brakel. De trainer kon toen moeilijk gaan wijzigen. Ik was fit maar moest me neerleggen bij de keuzes van de trainer. Nu Steff (De Visscher) geschorst was kreeg ik een nieuwe kans. Hopelijk wordt die positief geëvalueerd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties