Trainersbabbel na KVM - KVO

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainersbabbel na KVM - KVO
Foto: © SC

“Een fantastische zaak!” Willy Wellens, de trainer van KV Oostende, schatte de waarde van het door zijn ploeg behaalde punt vrij hoog in.

“Een gelijkspel uit de brand slepen tegen KV Mechelen is weinig ploegen vergund. Malinwa beschikt over heel wat kwaliteiten en steekt in een uitstekende vorm. Dat had het woensdag nog bewezen tegen Germinal Beerschot. Ik hoopte een beetje dat Mechelen in de tweede helft de weerslag zou krijgen van die inspanninge enkele dagen eerder. De verwachte fysieke klop bleef echter uit. Chapeau: dit team staat duidelijk sterk op zijn benen. Dat gegeven indachtig is een puntendeling dus een fantastische zaak voor ons.”

Wellens blijft evenwel met de voetjes op de grond en heeft ook oog voor de tekortkomingen van zijn team.

“Ik ben tevreden - al maak ik me ook de bedenkingen dat we dit seizoen al zestien keer op achterstand zijn gekomen. Tegen Malinwa bijvoorbeeld kwamen we twee keer terug. Dat is mooi, want het duidt op mentale veerkracht. Toch hoop ik dat die tendens kan omgebogen worden. Op achterstand komen impliceert immers telkens iets doen: meer risico gaan nemen, je opstelling aanpassen, net dat extra tikkeltje engagement brengen. Je kan nooit eens rustig voetballen. De twee tegendoelpunten waren ook dit keer te vermijden. We betaalden leergeld in die fases. Schoonheidsfoutjes worden door een team als KV Mechelen genadeloos afgestraft. Maar goed, alles bij elkaar kan ik niet anders dan een gelukkig man zijn. Mijn jongens hebben twee punten afgesnoept van één van de beste teams uit tweede klasse, en dat is een hele prestatie.”
 

Ook Peter Maes was al bij al tevreden met het spel van zijn elftal.

“Ik feliciteer mijn ploeg. Na het slopende cupduel van woensdag vreesde ik een beetje voor onze paraatheid. Maar op fysiek vlak stonden we ook tegen KV Oostende negentig minuten lang ons mannetje. We gaven geen kansen weg en kwamen twee keer op voorsprong. Alleen op de stilstaande fases misten we de nodige scherpte. Daardoor lieten we Oostende tot twee keer toe opnieuw in de match komen. Daar situeert zich het verschilt tussen een enthousiaste ploeg die in een leerproces zit en een rijpe kern die voluit voor de top mag gaan: een topper trekt het resultaat in zo’n geval toch naar zich toe.”

De wedstrijd tegen KV Oostende was meteen de laatste van het eerste periodekampioenschap. Malinwa behaalde daarin zestien punten uit tien wedstrijden. Maes sprak de belangrijkste conclusies na die eerste periode nog eens uit.

“In geen enkele wedstrijd in de eerste periode hadden wij het verdiend om te verliezen. Dat vind ik een belangrijke vaststelling. Met zestien punten zitten we één punt boven het aantal dat ik vooraf ingecalculeerd had, maar enkele punten onder hetgeen we verdienen. Volgende week start de tweede periode en beginnen we dus weer van nul. Ik hoop dat KV Mechelen de lijn doortrekt en blijft verrassen met ambitieus voetbal. Aan dat ambitieus voetbal nog een ietsje meer rendement koppelen is de specifieke opdracht voor de tweede periode.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties