Beslissing valt vanavond in alle poules

Harald Berings
| 0 reacties
Beslissing valt vanavond in alle poules
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond krijgen zes clubs de kans om zich nu al te verzekeren van een plaatsje in de volgende ronde van de UEFA Champions League. Voor zes andere teams is het dan weer D-Day: verlies op de vierde speeldag betekent voor hen de uitschakeling.

Het eerste slachtoffer dat vanavond kan vallen is Levski Sofia. De Bulgaren gaven zichzelf bij de loting al weinig kans in de 'Poules des Doods' en zetten dat pessimisme kracht bij door uit drie wedstrijden geen enkel punt te puren. Vanavond is het in de - op papier - meest haalbare affiche, thuis tegen Werder Bremen, erop of eronder. 

Dat duel in Sofia ligt echter volledig in de schaduw van wat alweer dé topper van de speeldag moet worden: Barcelona ontvangt thuis Chelsea, een duel dat stilaan een traditie begint te worden in de Champions League. In de heenwedstrijd op Stamford Bridge overklasten de Blues bij momenten de Azulgrañas, waardoor Chelsea en CL-topschutter Didier Drogba (foto) bij winst vanavond zeker zijn van de volgende ronde. Barça moet dan weer winnen om Werder Bremen achter zich te houden.

In poule B staat Bayern München er het best voor: met 9 op 9 en een thuiswedstrijd tegen Sporting Lissabon voor de boeg maakt de Duitse Rekordmeister veel kans op niet alleen de kwalificatie, maar ook op de groepswinst. Concurrent Inter liet het immers fel afweten en moet na twee verlieswedstrijden voluit gaan op het veld van Spartak Moskou. Die wedstrijd wordt al om 18u30 afgewerkt, vanwege het tijdsverschil. Internazionale verkeert wel in vorm en in een vertrouwensboost, nadat het met een overtuigende zege in de derby tegen AC Milan de eerste plaats kon behouden in de Serie A. Pas na de rode kaart van Materazzi zakten de Nerazurri weg, voordien overklasten ze de Rossoneri. Voor Spartak betekent een nederlaag zo goed als zeker het afscheid van de Champions League.

Groep C ziet er dan weer anders uit: Liverpool en PSV steken er ver bovenuit, Bordeaux en Galatasaray spelen vanavond met het mes op de keel. In respectievelijk Anfield Road en het Philipsstadion moeten zijn absoluut de drie punten pakken. In elk ander geval kunnen de Liverpudians en de Eindhovenaren gaan strijden voor de groepswinst. PSV kan vanavond rekenen op spits in vorm Arouna Koné, die de laatste weken aan de lopende band de netten doet trillen in de Eredivisie. Maar ook Jefferson Farfán (foto) zit in de vorm van zijn leven en kan de Nederlandse kampioen voorbij de Turken helpen. Bij Galatasaray staat vooral Eric Gerets in de schijnwerpers. De Leeuw keert terug naar de club waarmee hij in 1988 de Europacup I won.

Valencia tenslotte maakt haar favorietenrol waar in poule D. Als de Vleermuizen vanavond winnen in Shaktar, kunnen ze in het kampioenenbal overwinteren. Een uitstap naar Donetsk is echter nooit gemakkelijk, en al helemaal niet wanneer de helft van je spelerskern in de ziekenboeg ligt. Nadat eerder José Vicente, David Albelda, Asier Del Horno, Carlos Marchena en Rubén Baraja al uitvielen, moest coach Quique Flores dit weekend lijdzaam toezien hoe de jonge Jaime Gavilan met een gescheurde kruisband moest worden afgevoerd. De jeugdinternational lijkt een kruis te mogen maken over zijn seizoen. AS Roma, tweede in de poule, ontvangt thuis Olympiakos, en ook dat kan een sleutelduel worden. Winnen de Romeinen, dan vervoegen ze een winnend Valencia naar de volgende ronde. Voor Olympiakos en Shaktar komt het er dus op aan om vooral niet te verliezen vanavond.

Morgen is er natuurlijk uitgebreid aandacht voor het bezoek van Anderlecht aan San Siro en AEK-Lille in diezelfde poule, maar ook Real Madrid-Steaua Boekarest, Benfica-Celtic, Hamburg-Porto, Arsenal-CSKA Moskou zijn zeker de moeite waard. Voorts is er de uitstap van Manchester United richting Kopenhagen en sensatie Lyon dat thuis Dynamo Kiev ontvangt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties