Fel gehavend KCSM blijft puik overeind in Rixensart

Kris Binst
| 0 reacties
Fel gehavend KCSM blijft puik overeind in Rixensart
Foto: © SC

Eindelijk eens blijdschap op de Machelse gezichten na afloop van het Rixensart-debacle. Voor het eerst in negen maanden moest blauw-wit eens géén vrede nemen met een zure nederlaag. 

Tot daar het goede nieuws: door de winst van zowel Nossegem, Meerbeek als Oudergem, zakt Machelen naar de voorlaatste plaats in de rangschikking. Een vijftiende stek die het stilaan gewoon is... Tot overmaat van ramp verloor KCSM in het heetst van de strijd Touwaide, Lecloux en Vanlerberghe met blessures. Naar onze bescheiden mening was Murphy met zijn wetten op zondag 5 november toevallig in Rixensart.

Met reeds voor de aftrap een overvolle ziekenboeg (blessures van Smal, Echahbouni, Bouras, De Leye en Uz maakten dat maar liefst vijf titularissen al afwezig waren) moest Machelen aanvankelijk het initiatief aan de thuisploeg laten. Een debacle kondigde zich aan, maar de bezoekers voetbalden niet onaardig mee en deelden zelf enkele niet onaardige speldenprikken uit: Lecloux en Ayik mikten over, Geets op de doelman. Laatstgenoemde moest wel Fillé bijstaan, die op zijn beurt geluk kende toen een kopbal van Simsic op het aluminium botste. In het slot kon Sow een vrije trap van de ingevallen Vanlerberghe net niet in doel verlengen.

Hetzelfde verhaal na de rust: de gastheren voetbalden met de meeste druk naar voren. Fillé moest al zijn kunnen tonen op een nekslag van El Abboubi en een ver schot van Simsic. Ook El Fantroussi, ex-Sterrebeek, mikte naast. Een kwartier voor tijd kwam de openingstreffer ei zo na uit de lucht vallen. Machelen slaakte een zucht van verlichting toen de ingevallen Mohimont door een communicatiestoornis achterin alleen voor Fillé opdook maar loeiend hard naast kogelde.

0-0, een logisch en billijk resultaat, maar voor de bezoekers prestatiegewijs vooral een opsteker!

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties