Datum: 17/03/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Diaz Arena
Bolasie en Verschaeren halen ploegmaats uit diepe slaap en Anderlecht doet gouden zaak
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 0 reacties

Anderlecht wint in Oostende en doet gouden zaak

Bolasie en Verschaeren halen ploegmaats uit diepe slaap en Anderlecht doet gouden zaak

't Was koud in Oostende en dat is zo ongeveer één van de enige redenen waarom niet half het uitverkochte stadion in slaap lag toen Bolasie binnenkopte. En daarmee zijn ploeg een onverhoopte vierde plek bezorgde voor het begin van de play-offs. Ongelooflijk eigenlijk!

Zucht... Blijkbaar moet er druk op de ketel zitten bij dit Anderlecht als ze willen presteren. In Oostende was die er niet echt meer en kregen we... Tja, wat was dat nu weer? Nochtans waren de eerste tien minuten hoopvol, maar daarna ging het allemaal veel te traag. Verschaeren probeerde er schwung in te steken, maar meestal stokte het dan bij Zulj.

Benidorm Bastards

Bolasie, die heeft ook altijd wel zinnen om te ballen, maar de vele voorzetten werden door Santini niet in dank afgenomen. En over de kwaliteit van de passes van Bolasie, Verschaeren en Obradovic had de Kroaat niet echt te klagen. Oostende voetbalde goed mee, maar de meest simpele passes kwamen er in de zone van de waarheid niet uit.

Heen en weer, maar niet op de goeie manier: slordig, traag en amper gevaarlijk. Geen goeie match, tout court. 't Leek meer op een oefenmatch van een voorbereiding. Benidorm Bastards in Oostende. Nog iets langzamer en die 80-jarige met wandelstok die we op weg naar het stadion tegenkwamen, had het beter gedaan.

Goeie voetballers vinden elkaar

't Moet zijn dat Kayembe, Doku, Amuzu en Saelemaekers echt slecht zijn op training, want Rutten greep niet in bij de rust. Nochtans was Oostende echt niet goed - eufemisme - en was extra snelheid gerust welkom. Met de stand in de andere matchen in het achterhoofd kon Anderlecht immers een gouden zaak doen. En die standen werden afgeroepen, dus 't is niet dat ze het niet wisten.

Zulj ziet dingen die anderen niet zien. Bon, wij zagen het ook niet. En nog spijtiger: zijn ploegmaats ook niet. Wie aan de malaise ontsnapten: Bolasie en Verschaeren. Dus niet verwonderlijk dat die twee voor de 0-1 zorgden. Verschaeren met de perfecte voorzet en Bolasie die binnenbuffelde. Goeie voetballers vinden elkaar nu eenmaal.

De beste wintertransfer in tien jaar en een 17-jarige die uit noodzaak werd opgepikt bij de beloften, maar nooit nog uit de ploeg zal gaan... Daar is Anderlecht van afhankelijk. En Kums uiteraard. In de slotfase ontsnapten ze nog nadat Vanlerberghe onbegrijpelijk naast een leeg doel schoot. Santini zorgde nog voor de 0-2 op assist van... Verschaeren uiteraard. Maar dat ze nog vierde zouden eindigen... Wie had dat gedacht?

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende
  Speler G Beoordeel
Dutoit William 90' -
Nouri Amin 90' -
Milovic Goran 90' -
Lombaerts Nicolas   90' -
Nastic Bojan 90' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Vanlerberghe Jordi 90' -
Sakala Junior Fashion 85' -
D'Haese Robbie 64' -
De Sutter Tom 56' -
Coopman Sander 90' -
  Bank G Beoordeel
Guri Sindrit 34' -
Canesin Fernando Matos 26' -
Capon Brecht 5'  
Bataille Jelle -  
Nkaka Aristote -  
Marquet François -  
Ondoa Fabrice -  
Tomasevic Zarko -  
De Bock Laurens -  
Anderlecht Anderlecht
  Speler G Beoordeel
Didillon Thomas   90' 8
Appiah Dennis 90' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 6
Lawrence James 90' 7
Obradovic Ivan 90' 7
Zulj Peter 90' 6
Verschaeren Yari A A 90' 9
Kums Sven 90' 6
Bolasie Yannick 90' 7
Santini Ivan 90' 8
Gerkens Pieter 69' 2
  Bank G Beoordeel
Amuzu Francis 21' 7
Kayembe Edo -  
Boeckx Frank -  
Saelemaekers Alexis -  
Adžić Luka -  
Sanneh Bubacarr -  
Milic Antonio -  
Doku Jeremy -  
Herbeleef KV Oostende - Anderlecht

Vooraf