Absolute sterkhouder Anderlecht gelooft weer: "Zes punten achterstand, 30 te verdienen, maak zelf de rekening hé"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 38 reacties

Thomas Didillon gelooft weer in het onmogelijke: de titel

Absolute sterkhouder Anderlecht gelooft weer: "Zes punten achterstand, 30 te verdienen, maak zelf de rekening hé"
Foto: © photonews

Anderlecht staat opeens op zes punten van Genk en op amper twee van Club Brugge... Hoe het kan verkeren in België. Ondanks dat het spel nog niet schitterend is en vooral resultaatgericht, leeft de hoop weer: "30 punten te verdienen, 6 punten achterstand, maak zelf de rekening", knipoogde Didillon.

Dat is ook in grote mate de verdienste van Thomas Didillon, die de laatste weken onverslaanbaar lijkt. Vier keer een clean sheet in de laatste zes matchen... Anderlecht kon er de eerste vijf maanden van de competitie enkel van dromen.

"We hebben onze job gedaan", knikte de Fransman. "Niet alles was rooskleurig, maar we hebben wel een organisatie neergezet. Dat we die clean sheets kunnen behalen, is heel belangrijk. Als we de nul houden, winnen we. Dat was eerder in het seizoen wel wat anders. Het is belangrijk om die stabiliteit te hebben."

Didillon moest deze keer geen wonderbaarlijke reddingen doen, maar hield in de slotfase Vanlerberghe wel lang genoeg op om de 1-1 te voorkomen. "Of ik in de beste periode van mijn carrière zit? Tja, misschien wel, maar je doet alsof ik al 34 ben. Ik hoop dat het beste nog moet komen. Maar het is wel belangrijk voor de ploeg om te weten dat hun keeper in vorm is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties