Speeldag 14 in tweede klasse

Niels Hendriks
| 0 reacties
Speeldag 14 in tweede klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in tweede nationale alweer de veertiende speeldag op het programma. Bij leider Dender moeten ze hun voorsprong van elf punten thuis verdedigen tegen Waasland. Eerste achtervolgers Antwerp en Mechelen hebben een verplaatsing voor de boeg. Verder ontmoeten de verrassende subtoppers Deinze en Dessel elkaar in een onderling duel.
 

FC Dender EH
ging vorige week gevleid winnen bij Tubize met 0-2. Maar is ook je slechtere wedstrijden winnend afsluiten geen kwaliteit van een toekomstige kampioen? Door het puntenverlies van Antwerp kan Dender zondag RS Waasland ontvangen met een voorsprong van elf punten. Waasland kon afgelopen weekend nog eens winnen dankzij de drie eerste seizoensdoelpunten van de topschutter van vorig seizoen, Kristof Arys.
 
Antwerp kan zich na het gelijkspel tegen Hamme niet opnieuw puntenverlies veroorloven in Leuven. Het plaatselijke OH Leuven zit in een slechte periode en wist in hun laatste zes wedstrijden amper één keer te winnen. Wil de ploeg van coach Brepoels niet verder afzakken, moet het dringend opzoek naar punten. Antwerp heeft al een achterstand van elf punten op Dender en moet dus elke week voor de drie punten gaan en hopen op een serieuze terugval van Dender wil het nog een kans maken voor de titel.
 
KV Mechelen krijgt zaterdagavond een verre verplaatsing naar Virton voorgeschoteld. Malinwa is dankzij een zes op zes in twee thuismatchen opgeschoven naar een derde plaats op drie punten van Antwerp. Virton ging vorige week met zware 4-0 cijfers onderuit bij Kortijk, maar het won wel hun laatste thuiswedstrijd van Oostende, ook al met 4-0. Alleen Dender en Antwerp konden tot dusver gaan winnen in Virton, wordt KVM de derde ploeg die er met de drie punten kan gaan lopen?
 
In de subtop vinden we met SK Deinze en Dessel Sport twee verrassingen terug. Deinze konden we al enige tijd bovenaan het klassement terugvinden, maar ook Dessel staat na een 15 op 15 op een vierde plaats. Na drie speeldagen in de tweede periode staat het ook daar samen met Dender aan leiding. Deinze verloor vorige week van Eupen, maar is thuis nog altijd ongeslagen. Kan Dessel dat in de winning mood is hier verandering in brengen?
 
In de rechterkolom staat er een interessant duel tussen KVSK United en KV Kortijk op het menu. Vorig seizoen werden hun onderlinge ontmoetingen nog bovenaan het klassement uitgevochten waarin de thuisploeg telkens zwaar uithaalde. Dit seizoen gaat het heel wat minder bij beide clubs, maar er lijkt verbetering op komst. KVSK United ging na vijf nederlagen op rij met 3-4 winnen op Oostende en Kortijk versloeg Virton met 4-0. Welke ploeg kan zijn opmars verder zetten?
 
Ook VW Hamme staat onder hun kwaliteiten gerangschikt, bewijs hiervan het gelijkspel op de Bosuil. Maar dit neemt niet weg dat de club op een barrageplaats staat. Hamme doet er dus best aan om de drie punten thuis te houden tegen KVK Tienen. De suikerploeg is dankzij een zeven op negen opgeklommen tot een mooie achtste stek. KV Oostende dat amper één keer wist te winnen in hun laatste zeven wedstrijden trekt naar RC Waregem. De kustploeg kreeg in hun laatste twee wedstrijden acht doelpunten te slikken. Een verplaatsing naar Waregem, dat samen met Ronse de minst productieve ploeg van de reeks is, komt dan misschien wel op het juiste moment.
 
Bij Union SG is de goede start ondertussen al lang vergeten, de Brusselaars verloren hun laatste vier wedstrijden. Hierop werden enkele spelers naar de B-kern verwezen, trainer Tshupula doet er dus best aan om thuis niet te gaan verliezen van Eupen. Tot slot krijgt SK Ronse, de voorlaatste in de stand, Tubize op bezoek. Tubize verloor zijn vorige twee wedstrijden en moet winnen als het zijn plaats in de subtop niet wil verliezen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties