Wedstrijd van de laatste kans voor Club

Thomas Dubois
| 0 reacties
Wedstrijd van de laatste kans voor Club
Foto: © SC

In Turkije speelt Club Brugge vanavond z'n wedstrijd van de laatste kans. Op de vierde speeldag in de groepsfase van de Uefa-beker speelt het z'n laatste troeven uit tegen Besiktas. De opdracht is simpel en duidelijk: winnen. De manier waarop is van geen enkele tel. Enkel als Club vanavond drie punten kan binnenrijven, heeft het nog een waterkansje om door te stoten naar de volgende ronde om zo Europees te overwinteren.
 
De opdracht wordt allerminst simpel, Besiktas staat gekend als een ploeg die vooral thuis gevaarlijk uit de hoek kan komen. De club staat momenteel op de derde plaats in de Turkse eerste klasse. Trainer Jean Tigana kan rekenen op een uiterst gebalanceerde kern met opvallende spelers als Kleberson, Ricardinho en Vedran Runje. Die laatste speelde tot vorig seizoen voor Standard waar hij zich meermaals liet zien als een goed sluitstuk voor de verdediging. Deivson –ook al een Braziliaan- is de topschutter met tien goals. Ook voor Besiktas is dit een wedstrijd van de laatste kans. De Turken speelden al twee wedstrijden en verloren beide wedstrijden. Tegen Tottenham en tegen Dinamo Boekarest.
 
Club kan zich vanavond al kwalificeren als Dinamo Boekarest thuis wint van rechtstreekse concurrent Bayer Leverkusen. Maar dan moet het wel zelf winnen. Club-coach Emilio Ferrera gaf al aan dat hij het spelsysteem zal blijven behouden maar dat hij meer risico's zal nemen. Of hij daarbij gebruik zal maken van Van Heerden of Englebert wou hij niet kwijt. Dat Bosko Balaban een plaatsje in de spits krijgt, lijkt onvermijdelijk. De spits scoorde zondag vier keer. Yulu Matondo is hersteld van z'n blessure maar zal zich wellicht tevreden moeten stellen met een plaatsje op de bank want ook Salou is heel goed bezig. Tenzij Ferrera nog een verrassing uit de mouw schudt waardoor Yulu Matondo toch start. Kenners gaven al aan dat Besiktas het best te pakken is op de counter, ideaal voor Yulu Matondo. Clement heeft een verstuikte teen, maar raakt wellicht speelklaar.
 
De wedstrijd wordt om 20u45 afgetrapt. De Pool Robert Malek zal de wedstrijd in goede baan leiden. Zo'n 100 supporters zullen Club steunen in de hel van Besiktas. De thuisblijvers kunnen terecht op VT4 of Sporza Radio voor de live verslaggeving. [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties