Portsmouth
astAston Villa
0-1
37' Gareth Barry (pen)
Kristof Blomme

Portsmouth en Aston Villa hebben vanmiddag de punten gedeeld, 2-2. Beide ploegen scoorden vanop de stip. Voor de thuisploeg deed Taylor de netten twee keer trillen. Mendes kreeg nog rood. Portsmouth wordt op de derde plaats bijgehaald door Arsenal en Reading. Aston Villa volgt op één punt van dit drietal.

Portsmouth kreeg na een kwartier spelen de eerste kans van de wedstrijd. Kanu zag het leer voorlangs vliegen. Even later zette Matthew Taylor zich achter een vrije trap. Zijn poging werd knap gered door Stuart Taylor. Op het halfuur moest LuaLua het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Benjani. Tien minuten voor de pauze kregen de bezoekers een strafschop toen doelman James Agbonlahor neerhaalde. Kapitein Barry faalde niet vanop de stip. De ruststand werd bereikt met een gevleide 0-1 voorsprong voor Aston Villa.

Zeven minuten na de pauze hingen de bordjes alweer in evenwicht. Een knappe voorzet van Benjani werd even mooi ingekopt door Taylor. Plots kwam Villa weer opzetten. Eerst moest James een goeie redding uit de mouwen schudden na een kopbal van Baros. Even later pareerde de thuisdoelman een vrije schop van Barry. Halfweg de tweede periode bracht O'Neil de bal voor doel. Daar stond Benjani ongedekt, maar hij kon zijn schot niet laag houden. Taylor probeerde het nog van ver. Zijn schot spatte op de kruising uiteen. Tien minuten voor tijd leek de thuisploeg de drie punten toch nog mee te graaien. Barry raakte de bal met de hand in het strafschopgebied. Taylor nam het cadeau in dank aan, 2-1. Twee minuten later was het alweer 2-2. Angel, die pas vijf minuten op het veld stond, profiteerde van een foutje van Campbell. In de slotfase moest Mendes nog met rood van het veld. Aan de stand veranderde er echter niks meer.