Wedstrijdverslagen 3 prov A O-VL

Hendrik De Vriesere

Zeveren - Hansbeke.

De bezoekers hadden de betere kansen voor de rust, maar konden niet tot score komen. Hansbeke bezweek in de tweede periode, met een sterke Naert (Zeveren), aan het kanon maakte die in mum van tijd het verschil. Met twee knappe doelpunten in de 46' en dan eens in 55' zijn ploeg de zege schonk, eindstand 2-0.

FC.Zelzate - Vinkt.

Een sterk bezoekende ploeg klom al snel op voorsprong, in de 5' scoorde Colpaert en Verhaegen kon in de 23' de 0-2 op het bord zetten. Na rustwerd er een own-goal gemaakt zoudat FC.Zelzate de aansluitingtreffer wel goed kon gebruiken 1-2. Toen Vinkt aan het terrein genageld stond, stuwde de thuisploeg door. " De Waele in de 50', Van Leeuwen ( 58') en Pacquet in de 65' kon dan de puntjes op de i stellen 4-2. In het laatste kwart kwam Vinkt nog sluw aan de aansluitingstreffer via Colpaert ( 4-3). Maar de topscoorder van dienst Longueville bracht in 88', de gerust stellende eindstand op het bord 5-3.

Wippelgem - Zaffelare.

De thuisploeg veegde de bezoekers van het veld, in de eerste periode werd het in de 20' 1-0 via Verniers die tevens de ruststand vastlegde. " Daarna was het dezelfde Verniers die de score verdubbelde 2-0 in de 62' ". Toen halverwege de zege binnen zou zijn met doelpunt van Van Durme ( 3-0), stonden ze op roze. Maar in de slotfase drukte Zaffelare door en kon in de 72' milderen via Van Bruyssel. De doodsteek op een gelijkspel kwam van Thomas die zijn ploeg in de 78' en 85' langszij bracht, winst uit handen geven dit kan toch niet gebeuren. " Maar je ziet wel de puntendeling." , eindstand 3-3.

Knesselare - Bassevelde.

De bezoekers behaalde een verdiende en ruime zege tegen Knesselare. " Op het halfuur was het De Neve die er 0-1 van maakte". Net op de rust werd het nog 0-2 via Van De Veire, na de pauze liepen ze verder uit want met Van Wynsberghe ( 50'), en Schatteman ( 60') stonden ze 04 in de winst. De Poorter en Mestagh konden nog voor de thuisploeg milderen tot 2-4 in de ( 70 en 80'). Maar wat er niet mag gebeuren was in de laatste vijf minuten nog een strafschop voor Bassevelde, die werd omgezet door Verhaegen, eindstand 2-5.

Poesele - St.Kruis Winkel.

Poesele was de evenmens van St.Kruis Winkel, in de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong via Van Assel. Maar één foutje werd dan afgestraft door de thuisploeg in de 23' 1-1, gescoord door Van Eeckhout. Nog voor het rustsignaal maakte Delannoit er 1-2 van. Het beslissend doelpunt viel in de laatste minuten 1-3 terug Delannoit die hier aan de basis lag, Poesele liet de strijdbijl  achterwegen zoudat de eindstand 1-3 bleef.

Lembeke - Kleit.

Leider Lembeke ging kopje onder tegen Kleit en dit op eigen terrein. De bezoekers waren sterk aan de bal, op het halfuur kwamen ze op voorsprong via Alleman. Na rust loopte Kleit verderuit in mum van tijd stond het 0-3, doelpunten van Heysse en Coppejans. In de slotfase kon Lembeke nog een eerreddend doelpunt maken via De Witte. Ze gaan de winterstop in als leider in hun reeks maar zien SLV.Zelzate naderen tot op één punt, eindstand 1-3.

St.Laureins - Belzele/Evergem.

In een aantrekkelijke partij was het Belzele die de score opende via De Ridder (0-1), tevens de ruststand. Toen St.Laureins kwam opzetten in de tweede periode, konden ze een strafschop versieren omgezet door De Leu. " Bordjes terug in evenwicht ". Naar het einde konden beide ploegen nog kansen creeren, maar zonder doelgevaar. Belzele kwam nog eens de neus aan het doel steken, waar een attente Detemmerman de 1-2 tegen de netten trapte. De thuisploeg zette dan het slotoffensief in en net voor af fluiten kon Denolf nog een verdiend gelijkspel uit de brand slepen, eindstand 2-2.

Watervliet - SLV.Zelzate.

Het was SLV.Zelzate die sterk uit de startblokken kwam, want al snel stond het 0-2. Eerst via De Waele ( 14') en dan Danneels 0-2. Watervliet was niet aangeslagen en kon nog een doelpunt maken via Stuart 1-2. De man van deze partij was doelman Speeckaert, eerst stopte die een strafschop en net voor rust met een suplieme uittrap kon die de bordjes in evenwicht brengen 2-2. Na rust lieten de bezoekers hun kwaliteiten zien met beter voetbal, zoudat ze loon naar werk kregen. Via Janssens ( 47') en Van Hulle ( 88') pakte ze een verdiende zege en komen op de tweede plaats te staan in de klassering 2-4 de eindstand.