'Schalke mengt zich in strijd om Alcides'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Schalke mengt zich in strijd om Alcides'
Foto: © SC

PSV Eindhoven heeft de strijd om Alcides absoluut nog niet gewonnen. Volgens de Portugese krant O Jogo heeft ook het Duitse Schalke 04 verregaande interesse in de Braziliaan van Benfica Lissabon. De 21-jarige verdediger die overigens al vier interlands verzamelde bij de Goddelijke Kanaries is eigendom van Chelsea, maar speelt op uitleenbasis bij de Portugese topclub.

Benfica wil echter het huurcontract beëindigen op 1 januari, omdat de verdediger die voluit Alcides Eduardo Mendes de Araújo Alves heet, niet aan de verwachtingen voldoet. Alcides speelde nog maar twee duels met de Portugese club. PSV rekent er wat op dat het dankzij het samenwerkingsakkoord dat het heeft met Chelsea de concurrentie van de Königsblauen kan voorblijven.

Vorige week al liet PSV-trainer Ronald Koeman al weten dat Alcides zeer welkom is bij de Eindhovenaren. Schalke 04, momenteel tweede in de Bundesliga, heeft één van de minst gepasseerde verdedigingen van Duitsland. De formatie van coach Mirko Slomka kreeg nog maar zeventien treffers binnen. Enkel 1.FC Nürnberg en VfL Wolfsburg doen met zestien treffers iets beter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties