Kristofer Hæstad op leenbasis naar Wigan

viki meeuwis
| 0 reacties
Kristofer Hæstad op leenbasis naar Wigan
Foto: © SC

Kristofer “Doffen” Hæstad is door het Noorse IK Start uitgeleend aan de Engelse Premier League club Wigan Athletic. Hæstad, een 23-jarige middenvelder wordt mogelijk aangetrokken om Paul Scharner te vervangen die lange tijd uit is met een knieblessure. 
Verschillende Engelse clubs zoals Blackburn, Bolton en West Ham waren naar verluidt geïnteresseerd in Doffen maar het is manager Paul Jewell dus gelukt om het jonge talent binnen te halen. “We hebben hem lange tijd gevolgd en ik ben blij dat we erin geslaagd zijn om hem bij Wigan te laten tekenen. Hæstad is een speler die eender waar op het middenveld kan spelen en ik denk dat hij de juiste instelling heeft om het in de Premiership te maken”, aldus Jewell. Hæstads eerste wedstrijd wordt mogelijk de wedstrijd tegen Portsmouth in de derde ronde van de FA cup op zes januari. 

De jonge Noor is blij met deze wending in zijn carrière. “Het is een droom om in Engeland te kunnen spelen en ik ben blij dat Wigan mij deze kans wil geven. Nu wil ik mijn best doen en laten zien dat ze zich niet vergist hebben. Het Engelse voetbal wordt nauwgezet gevolgd in Noorwegen en ik weet waar ik me aan kan verwachten”, aldus Hæstad.
 
Doffen kwam in 2001 naar Start en maakte in 2002 zijn Tippeligaendebuut. Op het einde van dat seizoen degradeerde Start naar tweede. Het volgende jaar keerde Start terug in de hoogste klasse en werd Hæstad een van de belangrijkste spelers van de ploeg. In mei 2005 maakte hij zijn debuut bij de nationale ploeg waar hij ondertussen een vaste waarde is. In datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot beste middenvelder in de Tippeligaen.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties