Analyse Winteranalyses: Oud-Heverlee Leuven

Bart Hermans
| 0 reacties
Winteranalyses: Oud-Heverlee Leuven
Foto: © SC

Winteranalyses 2006/2007 - Oud-Heverlee Leuven
 
Oud-Heverlee Leuven werd heel hoog ingeschat bij de start van de competitie. Een plaatsje in de eindronde moest zeker mogelijk zijn. Toch staat Leuvense Club pas op een twaalfde plaats na de heenronde.
 
De Leuvenaars eindigden vorig seizoen op een mooie zesde plaats in de rangschikking. Ze hadden maar zes punten minder dan Verbroedering Geel dat de eindronde mocht spelen. Het vertrek van El Abbadi en Thierry Bayock Eyouck werd opgevangen met de komst van jongens als Brogno,Stilmant en Boy-Boy.
 
OH Leuven begon aan de competitie met tweemaal een gelijkspel tegen Ronse en KV Mechelen. In de beker werd er verassend verloren van Mol Wezel. Op bezoek bij KVSK United werd er gewonnen om vervolgens weer tweemaal gelijk te spelen tegen Virton en Hamme. Leuven begon zo matig aan de competitie met een zeven op vijftien maar had tot dan nog wel niet verloren. Hierna mochten de jongens tweemaal thuis opdraven tegen Racing Waregem en SK Deinze. Beide matchen werden met het kleinste verschil gewonnen. Na het gelijkspel op Tubize werd er een eerste keer verloren op het veld van Union Sint-Gillis. Op speeldag tien kwam leider Dender op bezoek. Menig Leuvenaar had gehoopt om de trotse leider met een nederlaag naar huis te sturen maar het mocht niet baten, Dender won met 0-3 op Den Dreef. De  week erop werd er veel gescoord in de wedstrijd tegen Waasland: 3-3. Thuis tegen Eupen werd er nog wel gewonnen maar daarna werd er drie keer verloren. Op Dessel dat toen sterk  bezig was werd met 2-0 verloren maar wat de meeste supporters zal bijblijven is de zware thuisnederlaag tegen Antwerp: 0-5. Ook tegen de buren uit Tienen werd er verloren, deze wedstrijd eindigde op 2-1. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop moest dan ook gewonnen worden want de onderste regionen in tweede kwamen dichterbij. In een doelpuntrijke wedstrijd werd Oostende met 5-3 terug richting kust gestuurd. De euforie was van korte duur want de week erop werd er met 4-1 verloren in Kortrijk.
 
OH Leuven werd in deze heenronde geplaagd door vele blessures. Door deze blessures en schorsingen kon trainer Brepoels maar tweemaal spelen met hetzelfde elftal. Leuven haalde vorig jaar na de heenronde maar een puntje meer dan dit seizoen. Vorig jaar zetten ze een ijzersterke terugronde neer, iets waarop ze nu met zijn allen hopen.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties