Rangers gaat af in de Schotse FA Cup

Dirk Pieters

Opnieuw een grote verrassing in de Schotse FA Cup. Het kleine Dunfermline versloeg zondagmiddag in de derde ronde van de beker het grote Glasgow Rangers. De ploeg van oefenmeester Stephen Kenny haalde het op eigen veld met 3-2.

Op East End Park kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Op het kwartier zorgde Jim Hamilton voor de openingstreffer. Enkele minuten later verdubbelde Stephen Simmons de score en leek de wedstrijd al voorbij. Vlak na de rust zorgde Phil McGuire met een rake kopbal zelfs voor de 3-0. Toch werd het nog even spannend. De ploeg van interim-trainer Ian Durrant kwam nog even opzetten. Het was topscorer Kris Boyd die de 3-1 en 3-2 op het bord zette, maar verder kwam de Rangers niet.

Het ziet er dus naar uit dat de trainerswissel nog geen effect heeft. De ploeg van Thomas Buffel blijft op de sukkel. [AN]