arsArsenal
munManchester United
0-1
2-1
Datum: 21/01/2007 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Highbury
Arsenal wint topper op de valreep
Dirk Pieters
| 0 reacties
Arsenal wint topper op de valreep
Foto: © SC

Arsenal heeft een uitstekende zaak gedaan in de Engelse Premier League. The Gunners wonnen met 2-1 van Manchester United, al zag het er lange tijd anders uit. Twee late treffers van Robin van Persie en Thierry Henry zorgden voor de drie punten.

De ploeg van manager Sir Alex Ferguson heeft niet kunnen profiteren van de nederlaag van Chelsea zaterdagmiddag. Het zag er lang goed uit voor The Mancunians. Nog voor het uur zorgde Wayne Rooney voor het openingsdoelpunt. De aanvaller kopte een voorzet van Patrice Evra tegen de touwen.

Na het doelpunt was het Arsenal dat het initiatief nam en op zoek ging naar de gelijkmaker. Man Utd kwam verschillende malen met de schrik weg na schoten van Tomas Rosicky en Emmanuel Adebayor, maar in de 84e minuut was het dan toch eindelijk raak. Op aangeven van Rosicky scoorde Robin van Persie de gelijkmaker.

Ook na de gelijkmaker bleef Arsenal drukken en voelde het dat er meer in zat. Kort voor tijd kwam dan ook de winnende treffer op het bord. Het was de Fransman Thierry Henry die de bal voorbij Edwin van der Sar kopte.

Door de nederlaag verzuimde Man Utd uit te lopen op naaste belager Chelsea. Het verschil tussen beide ploeg blijft zes punten. Liverpool staat op de derde plaats met veertien punten achterstand op de koploper uit Manchester. Arsenal heeft één punt minder dan Liverpool. [AN]