Fortuné beproeft zijn geluk in Lotharingen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Fortuné beproeft zijn geluk in Lotharingen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Utrecht is op de slotdag van de transferperiode naast Darl Douglas één van zijn belangrijkste spelers alsnog kwijtgeraakt. De Fransman Marc-Antoine Fortuné keert per direct terug naar zijn vaderland om voor AS Nancy te gaan voetballen. FC Utrecht ontvangt 2,3 miljoen euro voor zijn topschutter. 

Jan Willem van Dop, de voorzitter van FC Utrecht, vindt het vertrek van de aanvaller zeer jammer. "Hoewel we maandagavond nog dachten dat Fortuné zou blijven, bleek Nancy hem sportief en financieel meer aan te spreken. We betreuren het vertrek van Marc-Antoine zeer, maar we hebben er alles aan gedaan om hem hier te houden. Er was echter niets meer aan te doen", aldus van Dop.

Van Dop benadrukte wel dat de transfersom die het kreeg voor de Fransman gezien de gelimiteerde afkoopsom die in zijn contract was afgedwongen, nog een mooi bedrag is. "Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met het onderhandelingsresultaat waardoor Nancy meer betaalt voor Fortuné dan contractueel was vastgelegd", zegt de Utrecht-preses hierover.

Fortuné scoorde vijf keer dit seizoen voor het team van trainer Foeke Booy en deelde zeven assists uit. Utrecht had dan ook de optie in zijn contract gelicht, zodat hij tot de zomer van 2009 zou vastliggen in de domstad. Even leek het er zelfs op dat Fortuné zou bijtekenen tot 2011, maar Nancy, momenteel twaalfde in de Franse Ligue 1, kon hem alsnog overtuigen naar Lotharingen te komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties