Datum: 22/02/2007 19:45
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Bloomfield
Maccabi Haifa kegelt CSKA uit UEFA Cup
Kristof Blomme
| 0 reacties
Maccabi Haifa kegelt CSKA uit UEFA Cup
Foto: © SC

Maccabi Haifa heeft CSKA Moskou uit de Uefa-cup gekegeld. Nadat het in Rusland een scoreloos gelijkspel behaalde werd in eigen huis met 1-0 gewonnen. CSKA won twee jaar geleden nog de Uefabeker. 

CSKA bezit vooral voorin veel talent met Dudu, Jo en Carvalho. Na amper een kwartier kwam de thuisploeg, die werd geteisterd door een griepvirus, op voorsprong. Masudi trapte op de paal, maar de rebound werd door Colautti tegen de touwen getrapt. Nu moesten de bezoekers absoluut scoren. Na een halfuur zorgde Zhirkov voor een prachtige voorzet. Berezutskiy kopte het leer net over. 

Ook in de tweede helft hadden de bezoekers het overwicht, terwijl de thuisploeg vooral probeerde de kleine voorsprong vast te houden. Carvalho kreeg een goeie mogelijkheid na opnieuw een goede voorzet van Zhirkov. Hij faalde echter in de afwerking. Even later kwam Jo in scoringspositie, maar doelman Davidovich lag in de weg. De thuisgoalie zou zich uiteindelijk opwerpen tot held van de dag. Hij had immers nog prima reddingen in huis op pogingen van Carvalho, Dudu en Ramon. De laatste kans was nog voor Colautti, maar veel maakte het allemaal niet meer uit. Het bleef bij 1-0, waardoor Maccabi Haifa zich knap plaatste voor de volgende ronde.