Stadion: Anfield Road
Liverpool speelt gelijk tegen degradant
Yves Dekoning

Liverpool - Charlton 2-2

Liverpool en Charlton hebben 2-2 gelijkgespeeld op de laatste speeldag in de Premier League. De Addicks waren al veroordeeld tot degradatie, de Reds eindigen derde.

Robbie Fowler moet deze zomer voor de tweede keer afscheid nemen van Liverpool FC en verscheen in zijn laatste match aan de aftrap. Na amper twee minuten spelen stond het echter al 0-1. Matt Holland brak door en verschalkte Daniele Padelli. Alvaro Arbeloa miste een uitgelezen kans om de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen, maar verder mochten vooral de bezoekers zich aanvallend uitleven. De Reds leken met hun gedachten al in Athene te zitten.

Vlak na rust wrong Zheng Zi twee open kansen de nek om. Na een uur spelen maakte invaller Xabi Alonso er 1-1 van. Liverpool leek er nu over te gaan, maar Harry Kewell werd gestuit door de paal en Fowler kon een voorzet niet binnen tikken. Aan de overkant scoorde Darren Bent wel zodat de Addicks terug op voorsprong kwamen. Alexandre Song knalde tegen het doelhout. Fowler kreeg in de 88ste minuut zijn applausvervanging, een oorverdovende staande ovatie. Maar twee minuten later sloeg hij zich alweer voor het hoofd toen Liverpool een strafschop kreeg. Nu mocht Kewell deze omzetten en zo de eindstand vastleggen op 2-2.