Valencia heeft 20 miljoen veil voor Sneijder

Harald Berings
| 0 reacties
Valencia heeft 20 miljoen veil voor Sneijder
Foto: © SC

Valencia is nog steeds op zoek naar een aanvallende middenvelder. De Vleermuizen dachten die gevonden te hebben in Lucho González, maar diens club FC Porto eist naar verluidt een 'Pepe-achtig' bedrag voor de Argentijn. Real Madrid betaalde voor de Braziliaanse verdediger aan de Portugezen nog 30 miljoen en aan die 'economische oorlog' weigert Valencia mee te doen.

Na heel wat alternatieven komen de Spanjaarden zo opnieuw terecht bij het oorspronkelijke doel: Wesley Sneijder. Nadat Ajax een bod van twaalf miljoen euro afsloeg, mag het zich nu verwachten aan een offer van om en bij de twintig miljoen. Dat wist Miguel Ruiz te vertellen. Ruiz volgde als sportief directeur deze zomer Amadeo Carboni op, die al een tijd in onvrede leefde met trainer Quique Flores. "Ik heb de coach beloofd nog één of twee versterkingen binnen te halen. Eén daarvan wordt de centrale middenvelder waarover sprake is."

Valencia heeft nog zo'n kleine maand de tijd om Sneijder binnen te halen. De Ajacied heeft voor zichzelf een deadline gesteld: als er een eventuele transfer zou komen, moet die vóór 14 augustus rond zijn. Dan speelt Ajax immers de derde voorronde van de Champions League en indien de kleine middenvelder in die wedstrijd zou uitkomen, kan hij voor geen andere club nog uitkomen in Europese wedstrijden. Ook Valencia speelt op die datum overigens haar heenwedstrijd in de laatste voorronde. 

Sneijder wil graag naar Valencia, maar niet ten koste van alles. Tegenover Langs de Lijn, het radio-programma van de NOS, heeft de middenvelder laten weten het niet te zien zitten om eventueel door middel van een arbitragezaak een vertrek bij Ajax af te dwingen, zoals Luis Suárez momenteel een transfer náár Amsterdam probeert te forceren.
 
Op de vraag of zo'n rechtzaak voor Sneijder een optie is, is zijn antwoord duidelijk. "In principe niet", zei hij. "Zo zit ik niet in elkaar. Als ik bij Ajax moet blijven is dat ook zeker niet met tegenzin. Maar ik geef de moed niet op. Vaak wint een speler in een dergelijke zaak toch. Ik hoop dat Ajax deze week met Valencia gaat praten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties