WK U-20: Argentinië wint slag der titanen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20: Argentinië wint slag der titanen
Foto: © SC

 ARG 1 - 0 MEX

Argentinië en Mexico hadden zich tijdens het toernooi opgewerkt tot de absolute topfavorieten voor de eindzege van dit WK voor spelers onder de twintig jaar maar het lot bepaalde dat beide teams al mekaar zouden gaan treffen in de kwartfinale en dus moest er één grote kanshebber het toernooi vroegtijdig verlaten. Ondanks de hoge verwachtingen leverde deze finale 'avant la lettre' niet het verhoopte spektakel op.

Argentinië begon het best aan de partij en de Mexicaanse goalie Alfonso Blanco moest alles uit de kast halen om een goed schot van Angel Di Maria over de dwarsligger te tikken. Ook Mexico kreeg een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Carlos Vela zette zichzelf vrij en knalde tegen het been van Sergio Romero die de bal zo net naast de voor hem goede kant van de paal deed afwijken. Vela had op het halfuur trouwens nog eens pech toen zijn schot tegen de paal strandde. Wedstrijden als deze tussen twee topfavorieten hangen vaak af van details en efficiëntie en daar waren de Argentijnen toch iets beter in. Maximilian Moralez kon zijn team vlak voor de rust op voorsprong brengen toen zijn schot afweek op Julio Cesar Dominguez. Argentinië kon dus met een voorsprong gaan rusten.

De tweede helft was een maat voor niks. Bij Mexico, de winnaar van het WK voor spelers onder de 17 jaar twee jaar terug, was het vet van de soep. Uitgespeelde kansen kregen de supporters in het tweede bedrijf amper nog te zien. Als er al mogelijkheden waren, was het Argentinië die opdook voor het Mexicaanse doel. Mexico moet naar huis, Argentinië zet zijn jacht op een tweede opeenvolgende titel verder.

Doelpunten: 45' Moralez 1-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties