KBVB heeft tekort aan scheidsrechters

Steven Bologne
| 0 reacties
KBVB heeft tekort aan scheidsrechters
Foto: © SC

De Belgische Voetbalbond kampt nog steeds met een tekort aan scheidsrechters. Vooral in de provincie Antwerpen, waar men als enige provincie nog een trio ter beschikking stelt tot in vierde provinciale, is de nood het hoogst of dreigt men van het trio-systeem in de provinciale reeksen te moeten gaan afstappen.
 
Opleider Eddy De Haes van de Provinciale Scheidsrechterscommissie klaagt het te kort aan. “We merken aan de cursussen die we twee keer per jaar organiseren om nieuwelingen te rekruteren dat de belangstelling alsmaar minder wordt. De grote oorzaak hiervan is de alsmaar toenemende agressie bij jeugdwedstrijden vooral uit de tribunes. Dit zorgt voor veel stress en bijkomende negatieve punten die de jonge scheidsrechters vaak afwegen tegenover andere meer positievere hobby’s, het geweld op scheidsrechters is ook dramatisch toegenomen. Hierdoor haken alsmaar meer jongeren af, we hopen via allerlei campagnes het te kort te kunnen aanzuiveren.”
 
Wie scheidsrechter wil worden kan zich via de website www.wordscheidsrechter.be aanmelden. De hobby heeft naast de negatieve puntjes toch heel wat voordelen. Wie ouder is dan 15 jaar kan de cursus aanvatten, die is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Naast een financiële vergoeding krijgen de scheidsrechters ook een doorlopende uitnodiging die toegang geeft tot het bijwonen van alle wedstrijden die ingericht worden door de KBVB incluis de wedstrijden van de Rode Duivels, maar of dat laatste het publiek zal kunnen overhalen is maar zeer de vraag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties