Kortrijk wint zonder moeite in Harelbeke

Giovanny Saelens

Dinsdagavond heeft KV Kortrijk een oefenwedstrijd afgewerkt op het veld van Harelbeke. Het ging er winnen met zware 0-8 cijfers. Donderdag staat er alweer een match op het programma, thuis tegen Moeskroen.

Voor de wedstrijd kwam een assistent niet opdagen en moest vervangen worden door een gelegenheidsref. Zonder enige vertraging begon de wedstrijd dan toch en Kortrijk nam meteen het heft in eigen handen. Jessy Lebsir toonde zich met een mooie actie, waarna hij zwak besloot.
In de veertiende minuut scoorde Cédric Bêtremieux de 0-1 en twee minuten later verdubbelde Elimane Coulibaly de score na geblunder in de verdediging van de thuisploeg. Ook de 0-3 liet niet lang op zich wachten. Opnieuw scoorde de Fransman Bêtremieux op assist van Coulibaly.

Na 26 minuten toonde Lebsir zich ook alweer. Hij kopte op de doelman, die de bal via de lat in corner tikte. Ook Frederik Declercq liet zich gelden. Zijn hard afstandsschot werd overgetikt. Na een halfuur werd het 0-4. Ernest Nfor scoorde vanop de stip. Het leek er even op dat twee minuten later de 1-4 een feit was, maar de lijnrechter had gevlagd voor buitenspel.
Tien minuten voor rust kon Nfor zijn tweede van de avond maken, maar hij kopte op de doelman. Even later trapte zijn spitsbroeder Coulibaly op de lat. In de 40ste minuut maakte Nfor toch de 0-5, nadat hij de doelman omzeilde. Nicolas Timmermans zette de ruststand vast: 0-6.

In de tweede helft was er veel minder te beleven.  Na drie minuten trapte Lebsir op de doelman, die de bal opnieuw in corner duwde. De enige noembare feiten die we nog konden vaststellen, waren nog twee doelpunten. Bêtremieux scoorde zijn derde en vierde doelpunt van de avond.

Daarmee was de wedstrijd beslist en veel gebeurde er niet meer. 0-8 was dus de eindstand.