Feyenoord gelijk tegen Chelsea

Dirk Pieters

Feyenoord nam het woensdagavond op tegen Chelsea en de ploeg van trainer Bert van Marwijk deed het niet onaardig. De Rotterdammers speelden 1-1 gelijk tegen de Engelse topclub.

In een aardige eerste helft was Feyenoord zeker niet de mindere. Het kwam zelfs op slag van rust op voorsprong. Kevin Hofland maakte met het hoofd de 1-0. Chelsea probeerde nog wat terug te doen, maar moest toch met een 1-0 achterstand gaan rusten.

Na de pauze herstelde Chelsea het evenwicht. Shaun Wright Philips en aanwinst Claudio Pizarro kwamen dicht in de buurt van de gelijkmaker, maar hun pogingen gingen steeds over het doel. Ook Feyenoord kwam met momenten nog gevaarlijk opzetten. Vooral Romeo Castelen toonde zich op de linkerflank een plaag voor de Engelsen. Toch was het Chelsea dat nog wist gelijk te maken. Theo Lucius speelde slecht terug en Frank Lampard strafte het schoonheidsfoutje af: 1-1. In de slotfase wilden beide teams alsnog de zege veilig stellen, en ondanks enkele kleine mogelijkheden (waaronder een penalty gemist door Makaay) werd er niet meer gescoord. [AN]