Resterende verslagen speeldag 3

Bart Hermans

Het voorbije weekend vond de derde speeldag in tweede klasse plaats. Olympic Charleroi, één van de twee leiders was vrij deze speeldag. Tubize, de andere leider kwam niet verder dan 1-1 in eigen huis tegen Deinze. Virton ging winnen op Oostende en voert nu samen met Tubize het klassement aan met zeven punten. Van de wedstrijden Lierse- OH Leuven en KV Kortrijk – VW Hamme vindt u al een uitgebreid verslag terug op voetbalkrant.

De rest van de wedstrijden hebben we voor u gebundeld:

Beveren - Eupen: 2-2
1' Ibou 1-0, 7' Baijot 1-1, 49' Ibou 2-1 (str.), 71 Thijs 2-2

De aftrap was nog maar net gegeven of het was al raak voor Beveren. Ibou kon doorgaan en de 1-0 op de bordjes zetten. De bezoekers kwamen vlug op gelijke hoogte via Baijot, die een hoekschop van Tomsin in doel verlengde. Eupen speelde vol overgave en Beveren had het er niet gemakkelijk mee. Pas op het einde van de eerste helft zagen we enkele mooie combinaties van de thuisploeg. Na een paar minuten in de tweede helft werd Ibou neergetrokken en kreeg Beveren een penalty. Ibou nam deze zelf en scoorde zo zijn vierde doelpunt in twee wedstrijden. Eupen bleef echter in zijn kansen geloven, de thuisploeg plooide gewillig terug. Beveren vroeg zo om problemen en kreeg deze ook. De ingevallen Thijs scoorde de gelijkmaker en zette zo de 2-2 eindstand op de bordjes.

KVSK United– Antwerp: 2-1
16' Fränkel 0-1, 25' en 27' Janssen 2-1

Het werd daar in Lommel een aantrekkelijke en snelle wedstrijd waarin Antwerp een beetje verrassend op voorsprong kwam toen Fränkel een voorzet van Verbiest via de paal inkopte. De thuisploeg reageerde hierop met bijna twee identieke kopbaldoelpunten van Jochen Janssen. Janssen is terug bij de club waar het voor hem begon na talloze omzwervingen en anderhalf jaar blessureleed. Antwerp schoot toen wakker en kreeg via Olguin een kans maar die vond Pinxten op zijn weg. Ook na de rust zagen we een mooie wedstrijd met een aandringend Antwerp maar zowel Olguin als Kenmonge kregen de bal niet in doel. De thuisploeg prikte regelmatig tegen maar Pereaira, Delande en Janssen konden de score niet meer uitdiepen en bleef het 2-1.

Tubize – SK Deinze: 1-1
21' Brouckaert 1-0, 28' Foket 1-1

Tubize kwam na een twintigtal minuen op voorsprong. Deinze-doelman Sven Dobbelaere miskeek zich op een voorzetschot van Brouckaert en zo werd het 0-1. Deinze herstelde zich echter snel van deze opdoffer en kon net voor het half uur gelijk maken via Foket. Na de pauze zette Tubize de Oost-Vlamingen onder druk en kwamen ze dicht bij het winnende doelpunt. Lepoint (paal) en Njock (lat) raakten het doelhout. Tubize verliest zo zijn eerste puntjes van de competitie.

Doornik – Waasland: 1-3
39' Van Geele 0-1, 53' Matthyssen 0-2 en '54 Flies 0-2 en 0-3, 85' De Vreese 1-3

De bezoekers begonnen het best aan de partij maar iets voorbij het kwartier kwam de thuisploeg een paar keer opzetten. Brisset kreeg twee keer een kopkans voor Doornik maar beide gingen net naast. Halverwege de eerste helft schoot Waasland-speler Veldeman een vrije trap op de lat. Voor de rust kwamen de Oost-Vlamingen toch op voorsprong toen Van Geele van net buiten de rechthoek kon aanleggen en scoren. Na de rust bleven de bezoekers goed spelen en verdubbelde Mathyssen de score. Een minuut later was het opnieuw raak voor de Oost-Vlamingen. Op aangeven van Veldeman scoorde Flies via binnenkant paal zijn eerste doelpunt van het seizoen. De partij was dan ook meteen gespeeld. Cardon kopte nog eens over voor Doornik, terwijl aan de overzijde een poging van Flies op de lat te pletter sloeg. De ingevallen De Vreese redde de eer nog voor Doornik waardoor de wedstrijd op 1-3 eindigde.

Oostende – Virton: 1-2
21' Koita 0-1, 22' Soumare 0-2, 27' Lord (str.)

Virton kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Koita. Na een misrekening van doelman Begeyn vloog een vrije trap van Soumare vanop 30 meter binnen. Oostende leek zo op twee minuten tijd uitgeteld. Na een hands van diezelfde Soumare in de zestien kwam Oostende via een strafschop van Lord nog voor het halfuur op 1-2. Oostende had het overwicht in de rest van de wedstrijd maar ondanks de vele kansen konden de kustjongens niet meer scoren. Na natrappen tegen zijn piepjonge bewaker Dupuis moest de ervaren Meyssen met rood naar de douches.

Tienen – Union: 1-2
65' Buelinckx (str.) 0-1, 83' Siani 0-2, 88' Bogaerts 1-2

Tienen startte sterk en zorgde ook voor het eerste gevaar. Na een één-twee tussen Bayock en Régis Lacroix moest Kudimbana zich groot maken om een poging van Titi uit zijn doel te houden. Union loerde op de counter en doelman Schuermans moest alert zijn op een poging van Buelinckx. Net na het half uur ging een schot van Régis Lacroix maar net over. Na de rust bleek Tienen minder geïnspireerd. Net na het uur schoot Bayock de bal net over de kruising. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Morreel maakte een lichte en overbodige fout op Dehamla in de zestien. Buelinckx twijfelde niet en schoot de penalty binnen. Een tiental minuten voor het einde kon Siani door de buitenspelval glippen en de score verdubbelen. De match leek gespeeld maar twee minuten voor affluiten kon Bogaerts nog milderen tot 1-2. Bijna maakte Vandecauter nog gelijk maar hij zag zijn poging door Preseaux weggewerkt worden. [AN]