WK-refs 'zochten' Crouch

WK-refs 'zochten' Crouch
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-scheidsrechter Graham Poll heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan naar aanleiding van het WK in Duitsland vorig jaar. Volgens Poll kregen scheidsrechters van de FIFA de opdracht mee op te letten voor Peter Crouch. De 26-jarige aanvaller is geschorst voor de interland tussen Engeland en Israël en volgens Poll is dat geen verrassing.

Volgens Poll zou de scheidsrechtersbaas van de FIFA hebben opgedragen Crouch extra in de gaten te houden. "Hij is erg vervelend en komt met veel weg. We moeten heel goed op hem letten." De scheidsrechters voor het WK kregen de oefenduels van de Engelse nationale ploeg te zien en daarin werd gewezen op het gedrag van Crouch. De boomlange goalgetter zou constant zijn armen gebruiken. 

Tijdens het WK en tijdens de kwalificatiematchen voor Euro 2008 floten de scheidsrechters opvallend vaak in het nadeel van Crouch. Hij kreeg ook heel vaak waarschuwingen en liep de afgelopen interlands meermaals tegen geel aan. Voor Liverpool kreeg Crouch vorig jaar amper twee gele kaarten op een heel seizoen. 

Poll wil hiermee aantonen dat refs en de scheidsrechtersorganisaties een enorme invloed kunnen hebben op het voetbal. Hij vindt het goed dat de man in het zwart zich voorbereidt op een match, maar roept op om niet met vooroordelen het terrein te betreden. [BA]

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties