Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vrasene
Vrasene herpakt zich tegen Aalter
Gentil Dossche

KFC Vrasene heeft na een week van spanning wegens de vele zware kwetsuren de klus geklaard met een mooie overwinning tegen Aalter, dat vorig seizoen als enige ploeg de 6 punten van Vrasene kon afsnoepen. Vrasene speelde zonder de geblesseerden Van Overtvelt, Ramazan, Brokken, L. Janssens, De Ryck en Penneman. Gedurende de eerste helft zag het er niet veel belovend uit, maar in de tweede helft kon Vrasene het tij toch nog keren.

Het eerste gevaar kwam van Vrasene via Raaymakers, maar die kon net niet bij de voorzet van Verbeke. Langs de overkant kwam Baert oog in oog met Deck, maar die redde mooi. In de 9' haalde Van Elst uit op doel met een afstandsschot, maar doelman Baudewijn redde de meubelen. In de 13' zette Van Den Broeck een knappe aanval op, maar Deck was paraat. In de 15' lukte het dan toch voor de bezoekers. Na een hoekschop kon Roman de 0-1 in doel tikken. Niet veel later kregen Everaert en Verbeke een mooie kans op de gelijkmaker, maar tot 2 keer toe lukte het niet. Het was echter Aalter dat verder uitliep. Poppe kopte de bal mooi over Deck en zette zo het scorebord op 0-2. Gelukkig kon Vrasene net voor de rust de gelijkmaker nog optekenen. Na een hoekschop van Van Elst kon Maes de aansluitingstreffer binnenwerken (1-2).

In de tweede helft stond het na 2' al terug gelijk. Na geharrewar kon Van Puymbroeck de gelijkmaker optekenen. Vrasene kwam met een geheel andere mentaliteit uit de kleedkamers, en creëerde verscheidene kansen. Dit onder andere via Verbeke, Raaymakers en Van Elst. In de 64' werden Verbeke en Van Puymbroeck neergehaald binnen de 16 meter, maar ref Van De Maele weigerde te fluiten. In de 70' kreeg Van Puymbroeck een mooie kans na hoekschop van Van Elst, maar hij werkte de bal over doel. Een tegenaanval van Poppe werd langs de overkant gered door Deck. In de 72' wist Vrasene zelfs op voorsprong te komen. Na een vrije trap van A. Janssens kon De Breucker de bal in doel leggen (3-2). Langs de overkant kreeg Poppe nog 2 kansen op de gelijkmaker, maar hij miste de scherpte. Maar in de 90' besliste de net ingevallen Fauzia de wedstrijd, nadat hij een voorzet van Raaymakers makkelijk in doel kon werken (4-2).

Een knappe overwinning dus van Vrasene, dat in de tweede helft zijn vechtlust liet zien.

Vrasene: Deck, Maes, Janssens A., Van Elst, Van Puymbroeck (79' Bordui), Raaymakers, Everaert, Neve, De Breucker, Verbeke (88' Fauzia), D'Eer. Res: Bordui, Gonzalez Carrera, Schaep

Aalter: Baudewijn, De Poorter, Arnauw, Poppe, Sneppe, De Croock, Roman, Baert, Van Den Broecke, Lippens, Arnauw. Res: De Baets, Danneels, De Neve, Smessaert

Doelpunten: 15' Roman (0-1), 40' Poppe (0-2), 44' Maes (1-2), 47' Van Puymbroeck (2-2), 72' De Breucker (3-2), 90' Fauzia (4-2)