Anderlecht moet uit z'n pijp komen

Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht moet uit z'n pijp komen
Foto: © SC

Vanavond is allesbeslissend voor de rest van het verloop van het seizoen van Anderlecht. Wint Anderlecht in en tegen Wenen, dan kwalificeert het zich voor de poulefases in de UEFA-beker en is de kans groot dat paars-wit opnieuw gelanceerd is voor een goede periode. Wordt de landskampioen uitgeschakeld, dan is de crisis compleet in het Astridpark en zal het niet lang duren vooraleer er koppen rollen.
 
Donderdagavond 20 september. Het is een druilerige avond in het Brusselse. Niet alleen om dat de beloofde nazomer uitbleef, nee, ook omdat de plaatselijke topclub het liet afweten. Anderlecht speelde een goede wedstrijd en kwam ook vlug op voorsprong. Akin kon de doelman verslaan. Anderlecht domineerde maar kon de voorsprong niet uitdiepen en toen gebeurde het. Enkele minuten voor tijd kon Hofmann gelijkmaken. Een koude kater voor Sporting en het begin van een donderwolk boven het Constant Vandenstockstadion, een wolk die er nog steeds hangt.
 
Maar ook bij Rapid Wenen is het niet allemaal koek en ei. Afgelopen weekend verloor de club nog met 0-2 tegen Altach, waardoor het nu pas op een zesde plaats staat in de competitie. Volgens Richard Niederbacher, ex-Waregem en nu scout voor de Oostenrijkers, mag Anderlecht de ploeg niet onderschatten. "De groen-witten zijn helemaal niet zo slecht bezig als de uitslagen doen vermoeden. Maar ze zijn zowat in hetzelfde bedje ziek als Anderlecht: ze scoren moeilijk en krijgen op de counter makkelijk doelpunten binnen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.
 
Anderlecht moet het dus vooral op de counter proberen en met snelle uitbraken. Serhat Akin is daar een perfecte speler voor, hij maakt deel uit van de 20-koppige kern die naar Oostenrijk afreisde. Bij die kern ook Frutos, die in aanmerking komt voor een invalbeurt. Von Schlëbrugge is er niet bij, hij liep een nieuw letsel aan de adductoren op. Mpenza is nog onzeker voor het duel, zijn blessure evolueert niet meteen in de goede richting. Ook Legaer en Biglia zijn twijfelachtig maar halen de aftrap wellicht.
 
Anderlecht mag niet verliezen vanavond, want dan is het sowieso uitgeschakeld. Bij winst is het altijd door. Bij een gelijkspel met meer dan één doelpunt is Anderlecht ook door. Het is nog mogelijk, maar er zal geknokt moeten worden. De wedstrijd wordt om 20u45 afgetrapt en is live te zien op VT4. Scheidsrechter is de Italiaan Nicola Rizzoli. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties