Verslagen tweede klasse

Afgelopen weekend werden er in de tweede klasse negen wedstrijden afgewerkt. Wij bundelen voor u hier al vier van deze wedstrijden. KVSK United geraakte op eigen veld niet voorbij Waasland. Verbroedering Geel pakte hun eerste zege van het seizoen.

KVSK United - RS Waasland: 0-0

KVSK United begon sterk aan hun zesde partij in drie weken tijd. Maar Pereira en Janssen konden niet voor de snelle openingstreffer zorgen. Even later miste ook Van de Weyer en opnieuw Janssen met een kopbal de kansen. United kon het tempo niet aanhouden en Waasland kwam beter in de partij. Eerst kopte Soates naast en ook Flies was dicht bij de 0-1. Waasland ging op dat elan verder in de tweede helft een kreeg ook kansen via Flies en Van Geem. Maar thuisdoelman Muyters hield de nul op het bord. Voor United was Oris nog dicht bij de 1-0 en ook Pinxten trof nog de lat met een kopbal. Maar het zesde gelijkspel voor KVSK United werd het eindresultaat.

SK Deinze – Union: 0-0

De ontmoeting tussen Deinze en Union werd een gelijkopgaande wedstrijd. In de eerste helft kreeg Deinze kansen via Blancke en Hermans. Pardo schoot op de lat. Na de koffie kon doelmand Vandoorne een schot van Siani niet vasthouden, Buelinckx trof in de herneming de lat. Op het einde van de partij beging Poncet van Union handspel maar een strafschop kwam er niet. Ook Blancke was nog dicht bij de 1-0, maar vond een goede Kudimbana op zijn weg.

FC Tubeke - Geel: 0-1
90' Van Mieghem 0-1

Verbroedering Geel had de overhand in de eerste helft. Maar echte kansen had de rode lantaarn niet. Tubeke probeerde het met afstandsschoten. Na rust was Jusic erg dicht bij de openingstreffer toen hij alleen op doelman Berghmans afging. De thuisdoelman bracht echter redding en in de herneming besloot Jusic naast. Jusic had opnieuw de 0-1 aan de voet na een actie met Van Mieghem, maar hij trapte over. De Geelse doelman Molenberghs moest Vandenbroeck nog van de 1-0 houden, maar in de slotminuut was het raak voor Geel. Farssi bracht Van Mieghem voor doel, en hij schoot de verdiende 0-1 tegen de netten. De eerste zege van het seizoen is dus een feit voor Geel.

KVK Tienen – Virton: 3-0
43' R. Lacroix 1-0, 64' De Pauw (str.) 2-0, 89' Morreel 3-0

In de eerste helft vielen er amper kansen te noteren. Toch kon Tienen de score openen, na een corner van De Pauw kon Régis Lacroix de 1-0 scoren. De tweede helft begon beter, al na vijf minuten moest doelman Schuermans met een schitterende save Bartholome afstoppen. Even later moest diezelfde Bartholome het veld verlaten met rood na een duwfout op Michaël Lacroix. Na een fout van Godart op Vandecauter kon De Pauw vanop de stip de 2-0 binnentrappen. Op het einde van de partij werd Morreel door Geebelen op goal afgestuurd en hij zorgde voor de 3-0 eindstand.