Lierse en Wadi Degla tekenen contract

Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse en Wadi Degla tekenen contract
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is zover ... Lierse en Wadi Degla hebben vannacht het contract getekend. Hiermee komt er een einde aan vele weken speculatie. Om 11 uur was dan het ultieme moment aangebroken, een indrukwekkend filmpje over het sportcomplex van de broers Maged zette meteen de warme Egyptische toon. De twee broers toonden zich samen met Leo Theyskens ambitieus in het redden van de club en zijn verdere uitbouw. 

Abdel Samy nam als eerste kort het woord, hij vertelde dat de investeringsgroep actief is in 14 landen in de sectoren telecom, olie en sport en een omzet draait van maar liefst 250 miljoen Dollar. Maar alle ogen waren uiteraard gericht op Maged, de frontman van de groep, de nieuwe Messias van Lierse. Hij stelde iedereen gerust dat Lierse in goede handen is en het nieuwe tijdperk voor Lierse vandaag begon. Hij wil van Lierse "de grootste kleine club van de wereld maken." Hij drukte ook nog op het hart dat het geen enkel probleem is dat Lierse ook nog volgend seizoen in tweede speelt.

Op de vraag waarom Lierse zijn geschikte partner was antwoordde hij dat investeren in Europa nooit slecht is. Er waren andere (Belgische) pistes maar de Lierse-supporters droegen hem het warmste hart toe. Hij zei met enige trots dat Lierse en Wadi Degla nu een grote familie zijn. En dat hij het meent met Lierse stelt hij kracht bij door in Lier een verblijfplaats te zoeken, hij zal dus ook veel op de club aanwezig zijn.

Nu alles getekend is komt ook het geblokkeerde geld vrij, een eerste belangrijke injectie waardoor de spelers ondertussen al mee betaald werden. Ook zijn er al contacten met mogelijke nieuwe sponsors, zo wil busgigant Vanhool mee op de Egyptische kar springen en zijn er ook nog andere parallellen getrokken op zakelijk vlak. 

Ten slotte kwam ook Walter Grootaers nog aan het woord. Hij is bezig met de locatie voor het nieuwe stadion. "Het is mogelijk dat het niet in Lier zal zijn, we hadden drie mogelijke locaties maar die zijn afgekeurd door stedenbouw. Het zal een groot terrein moeten zijn waar naast een stadion nog plaats moet zijn voor verdere uitbreiding en eventueel winkels, hotels en zulke zaken meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties