Resterende verslagen speeldag 11

Bart Hermans

De uitgebreide verslagen van Tubeke – Lierse, Tienen – Oostende en Kortrijk – Namen hebt u al op voetbalkrant kunnen lezen. De overige matchen hebben we voor u gebundeld.

Antwerp – Hamme: 3-1
4' Glouftsis 1-0, 17' De Oliveira 1-1, 63' Geeroms 2-1, 70' Glouftsis 3-1

Hamme leed op de Bosuil zijn derde opeenvolgende nederlaag van het seizoen. De thuisploeg drukte Hamme meteen tegen eigen doel. Utuka was op aangeven van Glouftsis heel dicht bij het openingdoelpunt maar kon er net niet bij. Even later was Glouftsis wel succesvol. Hij nam een vrije schop van Verbiest over en scoorde de 1-0. Hamme was van slag en The Great old drukte door. Een knap schot van Glouftsis werd door de bezoekende doelman gered en hij moest ook alert zijn op een poging van Baert. Antwerp bleef maar komen maar kreeg de bal niet in doel. Verbiest schoot nipt naast van iets buiten de zestien en Utaka schoot in het zijnet. Aan de overkant kwamen de bezoekers er ook eens uit en de eerste poging was ook direct raak. De Oliveira devieerde een hoekschop voorbij Ristovic. De leider putte hier moed uit en vijf minuten later kwamen ze zelfs bijna op voorsprong. Van Der Heyden trof met een kopbal de lat. Antwerp bleef zwak verdedigen en had geluk toen Ristovic een kopbal van de vrijstaande De Smet kon redden. De tweede helft begon met een grote kans voor de bezoekers na een vrije trap. Van Herreweghe stond helemaal vrij aan de tweede paal maar Ristovic had een schitterende save in huis. Op het uur zagen we een knappe volley van Utaka die nipt naast ging. Een paar minuten later was het wel raak. Na een mooie combinatie tussen Baert en Utuka kwam de bal bij Geeroms terecht die niet twijfelde en de bal hard voorbij doelman Baert trapte. Glouftsis zorgde even later voor de 3-1 eindstand. Antwerp nadert zo tot op vijf punten van Hamme met twee wedstrijden minder gespeelde dan de Oost-Vlamingen.

Union – Geel : 4-1
17' Buelinckx 1-0, 35' Buelinckx 2-0, 46' Dehamla 3-0, 68' Bouchouari 3-1, 73' Siani 4-1

Union kwam goed weg toen de bezoekers na slecht uitverdedigen van de thuisploeg de bal op de paal zagen gaan. Peeters dwong een corner af die via Dehamla bij Buelinckx terecht kwam. De topschutter twijfelde niet en scoorde zijn tiende competitiedoelpunt. Even later trof Martens de buitenkant van de paal. Nadat Gielen een overtreding had gemaakt op Martens trapte Buelinckx de vrije trap voorbij doelman Molenberghs. Vlak na de rust verraste Dehamla de Geelse doelman en maakte er 3-0 van. Bouchouari kon een twintigtal minuten voor het einde er nog wel 3-1 van maken maar het kalf was toen al verdronken. Vijf minuten later legde Siani de 4-1 eindstand vast.

Beveren – Waasland: 3-0
26' Martens 1-0, 58' De Munter 2-0, 66' Diabis 3-0

De Waaslandse derby werd verdiend gewonnen door Beveren. Nochtans begonnen de bezoekers het beste aan de partij. Deelkens moest redding brengen op pogingen van Flies en Van Geele. Aan de overkant werd pogingen van Diawara en De Munter onschadelijk gemaakt door de bezoekende doelman Hofman. De thuisploeg bleef goed combineren en op aangeven van Tokpa kon Martens de 1-0 scoren. Waasland kwam er voor de rust niet meer aan de pas en alle kansen waren voor de thuisploeg. De Munter kreeg verschillende kansen maar slaagde er niet in te scoren. Ook Martens was dicht bij de 2-0 maar zijn kopbal ging rakelings over doel. Ook na de rust was Beveren de best ploeg en rond het uur kon De Munter dan toch scoren op aangeven van Theunis. De wedstrijd was gespeeld en Diabis legde op aangeven van Snoeckx de 3-0 eindstand vast.

Deinze – OH Leuven: 2-1
28' Francis 0-1, 29' Beauprez 1-1, 43' Foket 2-1

De bezoekers uit Leuven kwamen op het half uur op voorsprong nadat Francis zich handig vrij had gedraaid van Buysens en scoorde met een lage trap. Nog geen minuut later stond het al 1-1. Na een knappe actie tussen Foket en Cousin kon Beauprez de gelijkmaker binnen trappen. Kort voor de rust haalde Hermans van ver uit. Zijn bal ging op de lat maar een attente Foket kon in de rebound binnenkoppen. Na de rust kwamen de bezoekers uit Leuven feller opzitten maar zowel Greven als Raeymaekers konden niet scoren in deze matige partij. Réne Verheyen debuteert zo met winst als trainer van Deinze.