Resterende verslagen speeldag 12

Bart Hermans

Van de wedstrijden Olympic Charleroi – KV Kortrijk en OH Leuven - Eupen kreeg u een uitgebreid verslag, de andere wedstrijden hebben we voor u gebundeld.

Virton – Beveren: 1-2
33' Do Rosario 1-0, 85' De Munter 1-1, 93' Martens 1-2

Virton was in de eerste helft de beste ploeg. Het zag na acht minuten Hareau al wel uitvallen met een enkelblessure. De eerste echte kans was echter wel voor de bezoekers. Diawara zonderde Ibou af en die kon alleen doorgaan op doelman Leyder. Deze laatste redde echter magistraal. Het antwoord van de thuisploeg bleef niet lang uit. Do Rosario bracht Virton op voorsprong door een vrije trap voorbij Deelkens in doel te verlengen. Ook na de rust hield Virton alles goed gesloten. Martens voor Beveren en aan de overkant Gustin en Nicot konden niet scoren. De wedstrijd leek dan ook te gaan eindigen op 1-0, maar in acht dolle laatste minuten ging Beveren nog met de overwinning aan de haal. Tokpa profiteerde van een blunder van Gustin om De Munter de 1-1 voor te schotelen. Sandy Martens werd de held van Beveren toen hij diep in blessuretijd een vrije trap van Snoeckx in doel kopte.

Doornik – Tienen: 0-1
90' Belme 0-1

In de eerste helft verzuimden Bihhi en Thonon de kans voor de thuisploeg. In de tweede helft deden Geebeblen en Moustaid dit voor de bezoekers. Tienen zette op het einde van de wedstrijd nog eens aan en kon in de laatste minuten scoren. Doelman Delwarte stopte eerst nog een poging van Lacroix, maar enkele minuten later moest hij zich wel gewonnen geven op een vrije trap van Belme.

Waasland – Tubeke: 0-0

In de partij tussen Waasland en Tubeke waren er amper toeschouwers en weinig goed voetbal te zien. De bezoekers probeerden wel via Paternotte, Vandenbroeck, Remy en Mununga, maar ze kregen de bal niet binnen het kader. Na de rust leek het of beide trainers toch wat vuur in hun ploegen hadden gekregen. El Kanchaf van Waasland kon dreigen, maar zijn schot ging nipt naast. Aan de overkant kon Hernout door de thuisverdediging dribbelen, zijn schot miste dan weer kracht. De thuisploeg probeerde de verdediging van Tubeke ontwrichten, maar het lukte hen niet, met een logische 0-0 als gevolg.

Geel – Deinze: 2-4
2' Hermans 0-1, 4' Beauprez 0-2, 14' Bouchouari 1-2, 73' Buysens 1-3, 84' Farssi 2-3, 91' Hermans 2-4

De wedstrijd leek na vijf minuten al gespeeld. Eerst strafte Hermans een fout in de thuisdefensie af en twee minuten later glipte Beauprez met succes door de buitenspelval. Geel keek zo meteen tegen een 0-2 achterstand aan. Bouchouari kon echter al snel milderen tot 1-2. Thuisspeler Van Mieghem probeerde een paar keer vanop afstand, maar doelman Van Doorne hield zijn doel schoon. Na de rust schoot Gielen op doel, maar zijn schot ging over. Toen Buysens op aangeven van Cousin de bal kon binnenkoppen leek de wedstrijd gespeeld. Zes minuten voor het einde bracht Farssi Geel echter terug tot 2-3. Deinze liet zich niet meer verrassen en scoorde in blessuretijd nog een vierde keer. Hermans scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

KV Oostende – KVSK United: 1-1
Caramazza (pen) 1-0, 72' Raymaekers 1-1

Beide ploegen namen één wedstrijdhelft voor hun rekening. Na een onnodige fout van doelman Muyters op Dekeyzer knalde Caramazza de penalty in doel. Vijf minuten later stond het bijna 2-0 toen Caramazza de bal afsnoepte van Raymaekers en Vandendriessche kon bedienen. Deze laatste miste echter deze unieke kans. Een doelpunt van Caramazza werd wegens buitenspel afgekeurd. De Limburgers kwamen na de rust beter uit de kleedkamers. Bij de zevende hoekschop voor United in de tweede helft was het raak. Raymaekers scoorde de gelijkmaker.

Namen – Antwerp: 2-1
58’ Copel 1-0, 61' Copel 2-0, 68' Geeroms 2-1

Utaka had in de eerste helft de beste kansen voor Antwerp, maar vond de paal en doelman Habran op zijn weg. Namen profiteerde in de tweede helft van de Antwerpse missers. Invaller Copel bracht de thuisploeg op voorsprong. Een paar minuten later ging Antwerp-doelman Ristovic aan het dribbelen en verloor hij de bal aan Sbaa. Deze bediende Copel, die de 2-0 binnenknalde. David Geeroms kon nog milderen, maar het bleef 2-1. De zoveelste nederlaag van The Great Old dit seizoen.

Hamme – Union: 0-1
9’ Buelinckx 0-1

Hamme verloor voor de vierde keer op rij en is de leidersplaats kwijt. De eerste aanval van de bezoekers was meteen goed voor de voorsprong. Een voorzet van Dehamla werd mooi afgewerkt door topschutter Buelinckx. Union hield gemakkelijk stand. Van Der Heyden moest voor Hamme de bal vanop de lijn redden. Doelman Baert redde een poging van Buelinckx vanonder de lat en Stassin trof de paal. Het duurde tot na de rust voor dat we een kans van Hamme konden noteren. Hamme toonde daarna veel goede wil, maar het was aan de overkant bijna 0-2. Doelman Baert redde pogingen van Stassin en Presiaux. [AN]