Moyes: 'Van Buyten kan niet weigeren'

Nico Wieme
| 0 reacties
Moyes: 'Van Buyten kan niet weigeren'
Foto: © SC

Eerder meldden wij u al dat Bayernverdediger Daniël Van Buyten in de belangstelling staat van de Engelse eersteklasser Everton. De Engelsen zouden nu ook vrij ver willen gaan om de Rode Duivel in te lijven.

Daniël Van Buyten maakt straks misschien weer de overstap naar de Premier League. De Rode Duivel wordt heel nadrukkelijk gelinkt aan Everton. Enkele dagen geleden liet de verdediger nochtans weten dat hij heel graag zijn carrière bij Bayern zou willen beëindigen. “Het liefst zou ik hier mijn carrière afsluiten. Het zou mooi zijn als ik na mijn voetbalcarrière hier deel kan uitmaken van de technische staf.”
 
Van Buyten staat hoog op het verlanglijstje van Everton. De Engelse club wil zijn verdedigende compartiment versterken omdat Joseph Yobo, ex-Standard, binnenkort naar de Afrika Cup trekt. Manager David Moyes wil er alles aan doen om 'Big Dan' naar Noordwest-Engeland te halen. “Everton wil Daniel Van Buyten een voorstel doen dat hij niet kan weigeren”, verklaarde de trainer.
 
De lange verdediger begon zijn carrière in 1997 bij Charleroi. In 1999 verhuisde hij voor twee jaar naar Standard, dat hem in 2001 aan Olympique Marseille verkocht. Van Buyten zou met Everton niet aan zijn proefstuk toe zijn in de Engelse eerste klasse. In de terugronde van het seizoen 2003-2004 werd hij door Marseille voor een halfjaar uitgeleend aan Manchester City. In de zomer van 2004 verhuisde hij naar de Bundesliga, eerst twee jaar bij Hamburg SV, sinds 2006 bij Bayern München.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties