Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadion Ursel
Vrasene scoort beter dan Ursel
Gentil Dossche

FC Vrasene haalde de volle buit bij Sparta Ursel, al kregen beide ploegen kansen om te scoren, maar de thuisploeg kon niet afmaken en de bezoekers wel.

Het eerste gevaar kwam er via Raaymakers die echter niet goed genoeg kon afdrukken. Bordui kreeg de kans op de rebound, maar de bal belandde in de armen van doelman De Vlieger. Crispijn kwam oog in oog met debutant De Cock. Deze was goed uitgekomen en kon redding brengen met de voet. Op het kwartier kon Mbala de bal veroveren en zich doorzetten maar hij trapte onbezonnen over. Aan de overkant was het wel raak. In een snelle aanval kon Van Elst de bal laag voor doel trappen, waar Kenny Raaymakers klaarstond om binnen te schuiven (0-1). Hierna leek Ursel even van de kaart, want nog geen minuut later stond het al 0-2. Raaymakers trapte de bal laag voor doel, en ook Bordui hoefde maar binnen te leggen (0-2). Langs de overkant kon Crispijn een voorzet doorkoppen op doel, maar De Cock stond op zijn plaats. Op het halfuur was Crispijn weer gevaarlijk nadat hij een bal in één tijd naar doel kon verlengen, maar ook nu pakte De Cock. In de 34' haalde Raaymakers uit op doel met een afstandsschot. De bal belandde centimeters naast. Even later kreeg Van Hee een enorme kans nadat hij oog in oog stond met De Cock, maar hij trapte onbegrijpelijk naast. Nog eens 2' later verscheen Van Hee weer voor de Cock, maar die was goed uitgekomen en kon redding brengen met de voet.

Ook in de tweede helft kwam het eerste gevaar van Vrasene. Raaymakers kon na een mooie actie de bal laag voor doel trappen. Ploegmaat Verbeke stond echter in de weg. De Vlieger redde met de vingertoppen op een knal van Andy Janssens. Beide ploegen kregen minder kansen, maar in de 65' stond het toch plots 1-2. Van Hee kon een voorzet in de verste hoek binnenkoppen. Ursel werd al zeer snel terug met de voeten op de grond gezet. De minuut daarop kon Raaymakers zich alleen doorzetten. De Buck greep in en haalde Raaymakers neer binnen het strafschopgebied. Een strafschop dus voor Vrasene, die omgezet werd door Raaymakers (1-3). In de 71' kon Raaymakers zich alweer doorzetten, en ook nu greep De Buck in. Een tweede gele kaart was het resultaat, waardoor Ursel met 10 verder moest. In de 80' stak Raaymakers de bal diep naar Verbeke, die de 1-4 voorbij De Vlieger trapte. Enkele minuten voor tijd kon de thuisploeg toch nog een doelpunt meepikken nadat Van Hee zich vrij speelde in de verdediging van Vrasene (2-4).

Vrasene heeft het nieuwe jaar dus goed ingezet, en kan nu uitkijken naar de derby van volgend weekend op Sint-Gillis-Waas.

Doelpunten: 17' Raaymakers (0-1), 18' Bordui (0-2), 65' Van Hee (1-2), 66' Raaymakers (1-3), 80' Verbeke (1-4), 87' Van Hee (2-4)