Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Olympiastadion
Fenin troeft Hertha Berlijn af
Nico Wieme

Eintracht Frankfurt heeft Hertha Berlijn op eigen terrein afgetroefd met duidelijke 0-3 cijfers. Man van de match was Frankfurts nieuwkomer Martin Fenin. De Tsjech scoorde alle drie de doelpunten voor de bezoekers.

Hertha begon aan de wedstrijd met drie punten minder dan Frankfurt. Mits een zege konden de hoofdstedelingen met 23 punten op gelijke hoogte komen van de ploeg uit Hessen. Dat was echter buiten Martin Fenin gerekend. De speler, die voor 3,5 miljoen euro overkwam van Teplice, gaf in zijn eerste officiële competitiewedstrijd meteen zijn visitekaartje af. Hij speelde de thuisploeg bijna op zijn eentje in de vernieling.

Zowel Hertha als Frankfurt versterkten zich in de winterstop voor ongeveer acht miljoen euro. Het rendement van de transfers bij beide clubs is wel anders. De Berlijnse nieuwelingen Gojko Kacar, Raffael en Bryan Arguez waren nergens in deze wedstrijd. De thuisdefensie kwam constant onder druk te staan. Reeds na tien minuten had het 0-2 kunnen staan, maar Fenin, tweemaal alleen voor Herthakeeper Jaroslav Drobny miste evenveel keer. Zes minuten voor de pauze was het wel raak. De Tsjech deed toen wat hij moest doen: scoren van dichtbij.

Op het uur zette diezelfde Fenin een verbouwereerde Sofian Chahed in zijn hemd en scoorde de 0-2. In het slot van de wedstrijd probeerde de thuisploeg nog iets te forceren, maar tevergeefs. De thuisaanhang begon zijn frustraties dan maar op de eigen spelers uit te werken door hen luidkeels uit te fluiten. Fenin maakte hun ontgoocheling nog erger toen hij vlak voor affluiten een derde treffer nette.

Frankfurt onderstreept met deze overwinning zijn ambities om geen grijze muis meer te zijn, voor Hertha dreigt het nog een lang en slopend seizoen te worden om de degradatie te vermijden.