Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Wildparkstadion
Karlsruhe bevestigt als revelatie
Nico Wieme

Karlsruhe heeft zaterdagnamiddag met 2-0 gewonnen van FC Nürnberg. De neofiet in de Bundesliga bevestigt met deze zege zijn status van revelatie uit de heenronde. De bezoekers wacht een lange strijd tegen de degradatie.

Jan Koller maakte zijn opwachting bij FC Nürnberg. De lange Tsjech, in het tussenseizoen niet zonder slag of stoot overgekomen van AS Monaco, moet de Noord-Beierse formatie helpen zich te handhaven in de Bundesliga. De bezoekers toonden zich in het eerste halfuur de meerdere van de thuisploeg. Koller maakte een uitstekende indruk, maar liet in de 8ste en 22ste minuut twee goede kansen onbenut.

Na de pauze een totaal ander wedstrijdbeeld. Nürnberg kreeg het moeilijk en de thuisploeg zette steeds meer druk op de bezoekende defensie. Eerst miste Alexander Iaschwili nog twee reuzekansen voor KSC. Vlak daarna mocht Andreas Wolf van Nürnberg zich gaan douchen na dubbel geel. De veer bij de bezoekers was nu helemaal gebroken en op de 67ste minuut profiteerde Christian Eichner van het numerieke overwicht om de score te openen. Amper zeven minuten later nam Joshua Kennedy alle twijfels weg met een tweede thuisdoelpunt.